Pàgina d'inici > Noticies

Benedicció i inauguració de la Casa de l’Església del bisbat de Sant Feliu de Llobregat

El dissabte 23 d’octubre de 2010, a dos quarts d’onze del matí, es va iniciar l’acte institucional d’inauguració de la Casa de l’Església del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, situada al carrer d’Armenteres, 35, de Sant Feliu de Llobregat. Hi varen assistir, a més de Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat,  [...]

El dissabte 23 d’octubre de 2010, a dos quarts d’onze del matí, es va iniciar l’acte institucional d’inauguració de la Casa de l’Església del bisbat de Sant Feliu de Llobregat, situada al carrer d’Armenteres, 35, de Sant Feliu de Llobregat.

Hi varen assistir, a més de Mons. Agustí Cortés, bisbe de Sant Feliu de Llobregat,  el nostre Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluís Martínez Sistach; el Nunci Apostòlic a Espanya i Andorra, Mons. Renzo Fratini; l’Arquebisbe de Tarragona, Mons. Jaume Pujol; l’Arquebisbe-bisbe d’Urgell i secretari de la CET, Mons. Joan-Enric Vives ; l’Abat de Montserrat, P. Josep M. Soler, entre altres bisbes de les diòcesis catalanes i altres personalitats del món eclesial.

Les autoritats civils estaven representades pel President de la Generalitat, José Montilla, per l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Juan Antonio Vázquez, i per l’ex-president de la Generalitat, Jordi Pujol.

En el marc de la primera reunió del clergat de la diòcesi que es va celebrar el dimarts 19 d’octubre, el bisbe Agustí Cortés va beneir la capella de la nova casa del bisbat, que es troba a la planta baixa del ‘edifici. Tal com va indicar a l’inici de la celebració eucarística Mn. Xavier Aymerich, delegat de litúrgia i pastoral sacramental, l’acte no era una dedicació –pròpia de les esglésies on es reuneix habitualment una comunitat cristiana estable -, sinó d’una benedicció, un ritu més simple amb el qual s’expressa l’ús que es farà d’un espai com a lloc de pregaria i de presència del Senyor.

El bisbe Agustí, en la seva homilia, va subratllar que tota la casa de la que formava part la capella, i d’una manera especial la presència eucarística de Jesucrist en aquest espai, tenia que ser un factor de comunió de tota l’Església diocesana.

Des de la creació de la diòcesi, els serveis diocesans s’han ubicat  d’una manera provisional en uns pisos situats a la Plaça de la Vila, prop de la catedral, però aviat han començat a quedar petits per la vida creixent de les delegacions i els serveis de la nova diòcesi. Per aquest motiu, el 15 de desembre de 2007, es col·locà la primera pedra d’un nou edifici per allotjar les dependències de tots els serveis i delegacions diocesanes que ofereix el bisbat i com a referència per a tota la diòcesi.

Els actes esmentats es varen completar amb una celebració diocesana de la nova seu del bisbat que va tenir dos moments: el diumenge 24 d’octubre, a les 16.30h, la celebració de l’eucaristia a la catedral de Sant Llorenç, i a les 18.30h del mateix dia, la jornada diocesana i de portes obertes a la Casa de l’Església.  

T'interessarà ...