Beatificació de l’Any de la Fe

[Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya]  522 màrtirs del segle XX a Espanya seran beatificats el diumenge 13 d’octubre, a Tarragona El diumenge 13 d’octubre de 2013 tindrà lloc la cerimònia de beatificació de 522 màrtirs del segle XX a Espanya. La celebració serà presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a [...]

[Gabinet d’Informació de l’Església a Catalunya] 

522 màrtirs del segle XX a Espanya seran beatificats

el diumenge 13 d’octubre, a Tarragona

El diumenge 13 d’octubre de 2013 tindrà lloc la cerimònia de beatificació de 522 màrtirs del segle XX a Espanya. La celebració serà presidida pel cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a les Causes dels Sants i representant del Sant Pare. L’Eucaristia en què tindrà lloc la beatificació serà concelebrada per 8 cardenals, 97 arquebisbes i bisbes, entre els quals els de les diòcesis catalanes, i prop de 1.400 sacerdots, entre els quals els superiors de les ordes religioses a les quals pertanyen molts d’aquests màrtirs. A la cerimònia hi assistiran uns 4.000 familiars dels màrtirs, més de 2.700 religiosos i religioses, i de l’àmbit civil, representants de la casa reial, del govern espanyol i del govern de la Generalitat de Catalunya. S’espera també l’assistència de més de 25.000 fidels. L’escolania de Montserrat i el Cor dels Amics de la Catedral de Tarragona seran els encarregats de sostenir els cants. La celebració tindrà lloc al Complex Educatiu (antiga Universitat Laboral) de Tarragona, a les 12 h,

Els màrtirs beatificats són de diferents regions espanyoles i de distinta condició eclesial: 3 bisbes (Salvi Huix, de Lleida; Manuel Borràs, auxiliar de Tarragona i Manuel Basulto, de Jaén), 82 preveres, 3 seminaristes, 15 sacerdots operaris diocesans, 412 religiosos i religioses i 7 laics. El seu procés de beatificació ha tingut lloc en 33 causes distintes. La causa més nombrosa és la de Tarragona, amb 147 màrtirs, encapçalada pel bisbe auxiliar Manuel Borrás; també per lloc de naixement, l’arxidiòcesi de Tarragona és la més nombrosa, amb 75 màrtirs. Per això, aquesta solemne beatificació tindrà lloc a Tarragona. En total, dels màrtirs beatificats, 184 són nascuts a les diòcesis amb seu a Catalunya.

En paraules de Mons. Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, amb aquesta beatificació, “l’Església només desitja exposar a la llum el testimoni d’homes i dones que moriren per causa de Crist. Als màrtirs no se’ls admira com a herois, sinó com a testimonis de la fe. No és la mort violenta el que fa que un sigui màrtir, sinó la causa d’aquesta mort, i l’Església, quan beatifica aquests servents de Déu, no ho fa per venjança, ni tan sols per a una reparació de la justícia humana, sinó per a afirmar que el bé és sempre superior al mal”. La beatificació és una ocasió de gràcia, de benedicció i de pau per a l’Església i per a tota la societat.

Aquesta solemne beatificació, coorganitzada per la Conferència Episcopal Espanyola i l’arxidiòcesi de Tarragona,  amb el lema “Testimonis ferms i valents de la fe”, serà la més nombrosa de la història de l’Església i l’acte culminant de l’Any de la fe promulgat pel papa emèrit Benet XVI.

10 d’octubre de 2013

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost