BCN Acull–JMJ 2011: els Voluntaris en marxa!

[Delegació pastoral de Joventut] Falten 101 dies per a la JMJ!  Amb aquest toc d’alerta s’iniciava el passat 6 de maig la darrer reunió dels Voluntaris / Voluntàries per a l’acollida dels prop de 15.000 joves que s’estaran a Barcelona del 12 al 15 d’agost en el seu pelegrinatge cap a la JMJ de Madrid. [...]

[Delegació pastoral de Joventut]

Falten 101 dies per a la JMJ!  Amb aquest toc d’alerta s’iniciava el passat 6 de maig la darrer reunió dels Voluntaris / Voluntàries per a l’acollida dels prop de 15.000 joves que s’estaran a Barcelona del 12 al 15 d’agost en el seu pelegrinatge cap a la JMJ de Madrid.

Van ser prop d’un centenar els joves i no tan joves que es van trobar a la seu de la Delegació de Joventut per informar-se i organitzar-se de cara a que aquesta acollida pugui ser una gran experiència d’Església local que sap ser hospitalària i compartir les seves riqueses humanes i espirituals.  Cada jove va determinar quina serà la seva disponibilitat en el temps i quins els serveis que pot oferir.  Hi ha “feina” per a tothom.  I en aquesta ocasió, van poder participar en la reunió per primera vegada alguns dels que van ser voluntaris també a la visita del Sant Pare Benet XVI en la dedicació del temple de la Sagrada Família, el passat 7 de novembre.

A la pregària inicial vam llegir el text de l’Evangeli del dia:  Jesús multiplica els pans i els peixos que portava un dels nens que l’escoltava;   vam pregar perquè també nosaltres sapiguem alimentar-nos d’aquest pa que ens dóna Jesús i també sapiguem multiplicar allò que hem rebut del Senyor ;   i també perquè aquest estiu es multipliquin entre nosaltres els joves que vulguin celebrar amb nosaltres la fe.    Vam demanar la protecció i acompanyament del nou beat Joan Pau II.

Gràcies a l’esforç d’alguns d’aquests voluntaris/es que ja fa alguns mesos que hi treballen, actualment ja disposem d’unes 10.500 places d’acollida distribuïdes entre escoles cristianes, locals parroquials i famílies acollidores;  també estem negociant amb l’Ajuntament de Barcelona la cessió a un preu econòmic d’alguns pavellons esportius.

L’esforç dels voluntaris es centrarà a partir d’ara en distribuir adequadament els milers de joves que han demanat ser acollits en les places disponibles, de manera que se’ls puguis oferir una acollida ben cristiana i que possibiliti l’intercanvi amb els joves i les comunitats de la nostra església diocesana.   També cal preparar bé els serveis de logística i organització i les diverses celebracions litúrgiques que tindran lloc aquells dies.

La propera reunió de Voluntaris de BCN Acull serà el divendres 3 de juny a les 19.30 h. a la seu de la Delegació de Joventut,  c/ Rivadeneyra 6.

Si vols oferir-te com a Voluntari/a  pots contactar amb nosaltres al  93 412 15 51 o bé a l’adreça   djoventut@arqbcn.org

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida