Batman v. Superman

Els superherois tornen a la gran pantalla amb una trama on amb la ciència ficció es filtraran referències religioses i la lluita del bé contra el mal

Tornen les pel·lícules de superherois a la secció de cinema espiritual amb la pel·lícula Batman vs. Superman: l’alba de la justícia, dirigida pel Zack Snyder que ja va dirigir anteriorment L’Home d’Acer (2013). Aquest cop el director estatunitenc torna a treballar amb l’intèrpret que va fer de Superman Henry Cavill i fitxa a Ben Affleck que posarà a Batman en escena. Tots aquests recrearan una trama on amb la ciència ficció es filtraran referències religioses i la lluita del bé contra el mal.

Sinopsi

Tots dos herois apareixen confrontats en un inici, davant el temor de Batman, el vigilant de la ciutat de Gotham, per les accions que Superman, a qui considera perillós pels seus poders, pugui dur a terme. Quin és més adient per protegir el planeta? Paral·lelament a la disputa, sorgirà un conflicte provocat per l’ambició i l’amenaça de Lex Luthor que planifica una maniobra per acabar amb l’existència humana.

Davant aquest panorama, tots dos superherois hauran de deixar de banda les seves diferències per posar en comú la seva astúcia i estratègia per a lluitar contra el mal, per tal de protegir la humanitat.

Referències religioses

L’estrena de Superman vs. Batman ha rebut tot tipus de crítiques. Algunes decebedores que critiquen un excés “d’èxtasi i solemnitat” en alguns moments i també que esperaven molt més, quant a la posada en escena dels dos herois. Altres, en canvi, la descriuen com una bona producció durant la qual l’espectador pot gaudir de grans moments que arriben a suplir els més dèbils.

És de destacar l’espiritualitat que conté tota la trama, durant la qual es desprenen diverses referències de contingut religiós que ja hi contenien els còmics, explica Mn. Peio Sánchez. “Veiem la representació de Crist en Superman i de l’humà en Batman”, els quals s’uniran per lluitar contra Lex Luthor, interpretat espectacularment per Jesse Eisenberg.

T'interessarà ...

26 Abril, 2019
Arriba als cinemes la matança que va tenir lloc durant l'assamblea de treballadors a l'Església del barri de Zaramaga, a finals de la dictadura franquista