Pàgina d'inici > Noticies > Tresors de la Catedral

Barcelona, protegida per vuit àngels

Des del cimbori de la Catedral, gairebé a 90 metres d’alçada, es pot veure el panorama urbà de la ciutat comtal

Qui tingui la gosadia d’enfilar-se als terrats o al cimbori de la Catedral a més de 40 o 70 metres d’alçada, respectivament, podrà veure –sempre que no hi hagi boira baixa- una Barcelona molt divertida i canviant. Des d’allà, on s’accedeix a través d’unes petites escales molt empinades, es pot veure el Mediterrani, bressol de la civilització grecoromana i cristiana, o la Sagrada Família. També s’albira el Castell de Montjuïc i el Temple del Sagrat Cor del Tibidabo: unes vistes en 360º de la ciutat de Barcelona. I tot aquest panorama està protegit per vuit àngels de pedra, escultures de l’artista Batiste Alentorn (1910), uns bons protectors entre el cel i la terra que confereixen una benedicció angèlica a tota la ciutat.

Escales de cargol, literalment

És curiós com totes les escales de cargol que té la Catedral estan senyalitzades amb un cargol en la seva cúspide per tal que els visitants sàpiguen a que s’enfronten. Per tal de pujar al cimbori, 20 metres més a baix de Santa Helena, s’han de pujar aquest tipus d’escala que, a la porta, compten amb una escultura d’un gat i dos ratolins ja que aquestes s’han de pujar ràpidament. Un cop a dalt, es descobreix Barcelona des de les altures.

Què es pot veure?

En els terrats de la Catedral tothom es fixa en l’estàtua de Colom amb el seu dit assenyalant decididament el “Nou Món” tot i que ho fa en sentit oposat a Amèrica. I, darrere seu, el Mare Nostrum, la marca del talant obert i extravertit de la majoria dels barcelonins. També es pot veure la Sagrada Família, el monument emblemàtic de Gaudí; el Castell de Montjuïc, símbol de la submissió de Barcelona al poder durant els segles XVIII i XIX; els campanaris de Santa Maria del Mar, Santa Maria del Pi i Sants Just i Pastor. I tot això sota els peus de l’espectador visitant dels terrats de la Catedral: un s’imagina que el poder temporal es troba sota les cimeres dels campanars de la Catedral.

T'interessarà ...