Barcelona inaugura la Mostra de Cinema Espiritual

S'anuncia un nou film de la mostra que s'estrenarà per primer cop al país el dia 15 de desembre a l'acte de clausura d'aquesta XIIa edició

Tothom amb la seva entrada i disposat a veure bon cinema, si més no a participar d’un visionat diferent dels blockbusters actuals que s’ofereixen a les grans sales. Una experiència cap a la recerca de l’ésser humà de cara l’absolut. Amb aquesta intenció, van assistir un per un els espectadors a la inauguració de la XII edició de la Mostra de Cinema Espiritual que va tenir lloc a la Filmoteca de Catalunya.

Ensenyar i explicar

Els encarregats de presentar aquesta nova entrega van ser el director de la Filmoteca, Esteve Riambau, l’expert en cinema espiritual, MnPeio Sànchez, i el director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell. Van presentar la nova proposta audiovisual que ens apropa a les diferents religions amb unes històries tan necessàries en el context actual. Es tracta de la XII edició que enguany, tal com s’havien proposat l’any passat els organitzadors, ha arribat a Lleida, Tarragona i Girona, estenent així aquesta iniciativa cultural i social.

Tal com va explicar Vendrell, “la mostra, a través d’un mitjà tan potent com l’audiovisual, et presenta històries de persones que tenen unes creences religioses, i així, presentem a la ciutadania aquestes religions que ens és necessari per a crear un clima de convivència com convé en el nostre país”. “Ensenyar i explicar – afegeix el director d’Afers Religiosos- per evitar prejudicis, lluitar contra els estereotips i arraconar a la nostra societat tot allò que podria malmetre la convivència”.

Difusió de cultures
Entre els assistents a l’acte d’inauguració va assistir el president de l’Associació Catòlica Mundial per a la Comunicació a Catalunya (SIGNIS), Joan- Andreu Rocha, interessat sobretot en “la promoció del cinema com a llenguatge comunicatiu que apropa les cultures”. “Ens interessa molt desenvolupar un llenguatge que ajudi a la gent a entendre el llenguatge audiovisual – explica Rocha -, incloent-hi els aspectes espirituals o transcendent que puguin tenir, i per això és una bona resposta oferir un ventall d’aquestes pel·lícules”.

Projecció

En acabar la inauguració, va comparèixer el Catedràtic emèrit d’Història Contemporània i Cinema de la Universitat de Barcelona, Josep M. Caparros Lera, que va presentar el visionat de la vetllada, La Leggenda del Santo bevitore. Es tracta de l’obra mestra d’Ermano Olmi, que va obtenir el Lleó d’Or a la Mostra de Venècia el 1988. Caparrós va fer una breu síntesi del film i de la importància d’aquest en el món audiovisual, un pel·lícula entorn l’existència humana, la debilitat i la recerca de Déu.

Novetats per a la clausura

També, a la presentació es va comunicar, com a novetat, que entre les pel·lícules que es reproduiran s’afegeix Biagio. Aquesta producció italiana del director Pascuale Scimera, es reproduirà per primer cop a tot al país el dia quinze, a l’acte de clausura de la Mostra que tindrà lloc a l’Auditori de la Facultat Blanquerna.

Totes les projeccions aniran acompanyades de diferents especialistes en el tema de la pel·lícula, per tal que en acabar es pugui donar pas a un col·loqui sobre les sensibilitats i el significat de cada pel·lícula de la mostra. En total en aquesta XIIa edició hi ha 14 títols, més, la nova incorporació italiana, que ofereixen un ampli ventall de trames i realitats que s’adapten a tots els públics.

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món