Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Barcelona festeja la beatificació de Romero

L'església Santa Anna beneeix la nova imatge del nou beat i fa una cerimònia en honor seu

Aquest 23 de maig va arribar l’esperada beatificació de l’estimat Arquebisbe del Salvador, Oscar Romero. Arreu del món es van retransmetre les imatges de la cerimònia que va tenir lloc a la mateixa localitat d’El Salvador. A Barcelona, a l’església Santa Anna, es van reunir devots i devotes per veure en germanor la retransmissió i es va organitzar una celebració especial en honor al nou Beat.

Benedicció de la imatge

Un cop finalitzada la beatificació tots els assistents van anar a la Capella Montserrat, on el rector de la parròquia MnPeio Sánchez va beneir la nova imatge del beat, feta de fang instal·lada recentment. El mateix terrissaire que la va dissenyar la va presentar, explicant com va arribar-li l’encàrrec a través d’un amic i per l’admiració d’aquest davant un sant Josep que havia fet.

Celebració

Al ritme d’una coral salvadorenca va començar la cerimònia que es va unir a la festa de la vigília de Pentecosta. El Beat Romero però, va ser l’eix central durant la missa, la qual va comptar amb una homilia compartida entre el rector i els diferents mossens concelebrants. Tots ells amb paraules en record al nou beat.

En el moment de les ofrenes, el pa i el vi van anar acompanyats d’una imatge de Romero seguida d’una llàntia com a símbol de la seva passió i compromís, i d’unes flors com a símbol de la primavera i l’alegria que demana el Papa Francesc.

Agraïments

Abans d’acabar la cerimònia diferents devots del beat van pujar a l’altar per dedicar-li unes paraules. Entre aquests no hi va faltar el cònsol del Salvador, Francisco Mena, amic de Romero que a més d’agrair l’assistència de tots i en especial a l’escultor la seva tasca, va reflexionar amb l’herència que el beat ha deixat.

Concretament, va destacar el procés de transformació i l’evolució que tota persona  dret quan passa d’una situació a una altraSituacions dramàtiques que poden transformar a totes les persones, i hem de pensar amb aquells que tenim al costatEll ens ha ensenyat que a la història hem de ser conseqüents amb com fem les coses, i hi haurà un camí de transformació, amb les armes de l’amor al poble i de fer les coses d’una altra manera. Assumeixo aquesta ensenyança del beat que ara es una fortalesa per a seguir lluitant per a les transformacions en la nostra societat.

Com a plat final, el grup Kairoi va interpretar la seva darrera composició, escrita i pensada en el nou Beat Òscar Romero.

T'interessarà ...