Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Barcelona es prepara per a la Beatificació de Romero

El Comitè Óscar Romero, SIGNIS Catalunya i el Consulat d'El Salvador organitzen diferents actes per a preparar la beatificació d'Oscar Romero

Ja queden pocs dies per a l’esperada beatificació d’Oscar Romero, i en el seu honor tindran lloc diversos actes a la diòcesi de Barcelona amb el propòsit d’apropar i donar a conèixer aquest estimat arquebisbe del Salvador.

Cinema

Aquest dimecres 20 de maig, la sala d’actes de Cristianisme i Justícia acollirà al és 19.30 h la sessió Oscar Romero al cinema, conduïda per l’especialista en cinema espiritual MnPeio Sánchez. Durant l’acte està previst projectar la pel·lícula Romerode John Duigan i posteriorment fer una anàlisi amb Albert Salvadó Usach, membre del Comitè Óscar Romero a Barcelona.

Taula rodona

El dijous 21 de maig, a les 12.30 h, Romero serà l’eix central de taula rodona titulada Óscar Romero com a comunicador en sintonia amb el papa Francisco. Aquesta organitzada per SIGNIS Catalunya i Consolat d’El Salvador a Barcelona tindrà lloc a la Sala Capitular de la Parròquia Santa Ana i anirà coordinada pel periodista Ignasi Miranda. Entre els interventors hi haurà Francisco Mena Sandoval, cònsol d’El Salvador a Barcelona; Francesc Romeu, capellà i periodista; Francesc Xammar, jesuïta i cofundador del Comitè Óscar Romero de Tarragona, Ángel Miret, professor de la Universitat Pompeu Fabra i gerent de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Beatificació

Després d’aquests actes que serviran per apropar més a la figura d’Oscar Romero, el dissabte 23 arribarà l’esperada Beatificació, la qual es retransmitirà des de a l’Església de la parròquia Santa Ana a les 18 h. Tot seguit, a les 19.30 h es procedirà a la benedicció de la imatge del ja beat Óscar Romero.

El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, el Dr. Lluís Martínez Sistach, a les 20 h, presidirà una missa en honor de Romero, que acabarà amb la interpretació d’una cançó dedicada a ell del grup Kairoi, a les 21 h.

T'interessarà ...