Pàgina d'inici > Noticies

Barcelona demana Pau

Mons. Sebastià Taltavull va presidir la Vetlla, que va tenir lloc a la Catedral de Barcelona, en comunió amb el Papa Francesc El Papa Francesc havia fet la crida dies abans: una pregària a favor de la pau a Orient Mitjà i, en concret, a Síria. Barcelona es va unir a aquesta pregària amb una [...]

Mons. Sebastià Taltavull va presidir la Vetlla, que va tenir lloc a la Catedral de Barcelona, en comunió amb el Papa Francesc
El Papa Francesc havia fet la crida dies abans: una pregària a favor de la pau a Orient Mitjà i, en concret, a Síria. Barcelona es va unir a aquesta pregària amb una missa presidida per Mn. Joan Guiteres, degà del Capítol de la catedral, i a una posterior Vetlla presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull.

Amb una gran assistència de fidels –entre els quals es podien veure nombrosos joves-, la pregària nocturna va començar amb l’exposició del Santíssim. Després d’uns moments de silenci, el Bisbe auxiliar, agenollat davant del Santíssim, llegí una pregària demanant al Senyor el do de la pau i que, per la seva bondat, no succeís que una vegada més triomfés la violència sobre la pau.

Carta del Cardenal

El Bisbe auxiliar també llegí un missatge del Sr. Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluís Martínez Sistach, en el que deia que, per motius personals, no podia estar amb els fidels a la catedral en aquelles hores, però que s’hi sentia molt unit espiritualment. “Volem un món en pau –deia també el missatge-, volem ser homes i dones de pau. La humanitat té necessitat de veure gestos de pau. La guerra crida guerra, la violència crida violència. Cal condemnar l’atac amb armes químiques.  I hem de ser conscients que la pau és un do de Déu i demanar a Déu aquest do per la intercessió de la Reina de la pau, units a les intencions del Sant Pare Francesc.”

Homilia de Mons. Taltavull
Mons. Sebastià Taltavull inicià l’homilia de la vetlla recordant les paraules del Sant Pare el dia 1 de setembre, un veritable crit de pau: “Mai més la guerra!, mai més la guerra! La pau és un do massa valuós, que ha de ser promogut i protegit”. Va afegir que “per això hem acudit avui a la pregària (…). La nostra pregària està demanant al Senyor que en aquesta situació de dol arribi la felicitat del consol. Per això, amb tota humilitat demanem una vegada més el do de la conversió per a tots, començant per nosaltres mateixos”. 

El bisbe Taltavull va cloure l’homilia amb aquestes paraules: “Ara tenim accés al Pare en Crist i la nostra relació amb Déu és ja gaudir de la pau que haurem de demanar, comunicar i fer possible sempre. La pau de Jesús pot i ha de desfer les intencions i els plans destructors de la guerra i transformar-los en instruments de pau, com ja ara, amb plena comunió amb tota l’Església i amb tota persona de bona voluntat, estem demanant junts al Senyor.”

Pregàries dels fidels

Seguidament, es varen fer unes pregàries, a les que tota l’assemblea responia cantant Kyrie eleison, Kyrie eleison, i tots junts varen recitar la coneguda pregària de sant Francesc d’Assís –inclosa en el full distribuït a l’inici per facilitar la participació de tots els assistents- que comença dient: “Oh Senyor, feu de mi un instrument de la vostra pau”. La Comunitat de Sant’Egidio, acabada la vetlla de la catedral a la que va participar, va organitzar-ne una altra a la propera parròquia dels sants Just i Pastor.

T'interessarà ...