Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Barcelona celebra la 5a edició de la Nit dels Testimonis

La capital catalana acull aquest divendres 25 experiències de persecució religiosa amb testimonis de l'Iraq, l'Índia i el Perú

Arrenca la V edició de la Nit dels Testimonis a Barcelona. Una vigília de testimonis, música i oració en la qual es congreguen més de 500 joves per conèixer de primera mà la realitat de l’Església que sofreix la falta de llibertat religiosa. Testimonis de guerra i persecució, en diferents llocs del món.

Aquesta celebració, organitzada per la Delegació de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona i la fundació pontifícia Ajuda a l’Església Necessitada, tindrà lloc divendres que ve 25 de Maig a les 20.00 h en la Parròquia de Sant Vicenç de Sarrià.

Testimonis de la creu

Aquesta vegada, hi haurà tres convidats que explicaran el seu testimoni i ajudaran a reflexionar mostrant la seva experiència. Cadascun procedent d’un lloc diferent, i d’una realitat concreta des de: l’Iraq, l’Índia i el Perú.

Naim Shonsandy

El P. Naim va néixer fa 34 anys en Qaraqosh, l’Iraq. Encara que la vida per als cristians no era fàcil, mai va pensar que hauria d’abandonar tot precipitadament per salvar la vida. El 6 d’agost de 2014, tot es va tornar negre, l’ISIS prenia la seva ciutat. Només es va portar amb si una creu i un rosari. No necessitava res més. Va anar com un refugiat més entre els milers de famílies que van fugir. No obstant això, van assassinar al seu germà a Mossul per la seva fe. Què va passar quan el P. Naim es va trobar cara a cara amb els assassins del seu germà?

Mn. Luis Petit

Mn Luis Petit va néixer a Barcelona. Els seus companys de col·legi, el recorden com un “crack del futbol”, no obstant això va deixar a tots “fora de joc” quan va respondre la trucada del Senyor i va decidir entrar al seminari. Es va ordenar a Toledo. El seu bisbe va demanar voluntaris per anar a l’Amazònia peruana en Moyobamba. No s’ho va pensar dues vegades: allà hi havia escassetat de sacerdots i molts pobles als quals atendre. En burrito, amb llanxa, a peu o amb cotxe, Mn Petit va recórrer milers de quilòmetres transmetent la fe amb alegria i afrontant el creixement de les sectes i la secularització entre moltes altres dificultats.

Gna. Leemma Ponnattu

La germana Leelamma Ponnattu de la congregació de les Missioneres de M. Mediadora, va néixer al segon país més poblat del món, Índia. Amb més de 1.300 milions d’habitants, els catòlics són una minoria de l’1,5%, és a dir uns 20 milions de persones. Des de fa dècades en alguns estats del país estan sofrint la persecució del cristianisme, que es considera un perill per a la unitat nacional. La germana Leelamma ha estat testimoni d’aquesta massacre, inclús la seva amiga, la germana Rani María va ser assassinada. Per què estava el seu assassí en la cerimònia de beatificació?

T'interessarà ...