Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Barcelona, beneïda per la Santa Creu

Els quatre punts cardinals de la ciutat reben la benedicció de la Vera Creu des del terrat de la Catedral

El 3 de maig es va celebrar, a Barcelona, la festivitat de la Santa Creu. El Dr. Joan Guiteras, degà del capítol catedralici, va pujar amb la Vera Creu al terrat de la Catedral per beneir, des dels quatre punts cardinals, la ciutat de Barcelona. I és que la Catedral té dos patrones: la Santa Creu, gràcies a la que hem estat salvats, i Santa Eulàlia.

Aquesta devoció a la Vera Creu sorgeix a partir del segle IV, quan Santa Helena descobreix la seva existència al mont Calvari. Per aquest motiu, al punt més alt de la Catedral de Barcelona s’hi troba la imatge de Santa Helena –que mesura 5 metres- amb una creu a una mà, símbol de la seva troballa, i com a protectora de la ciutat.  

Altres diòcesis celebren la festivitat de la Santa Creu el 14 de setembre, ja que aquest dia és l’aniversari de la consagració de l’Església del Sant Sepulcre de Jerusalem l’any 335. Però Barcelona, tradicionalment, celebrava la festivitat el 3 de maig i els canonges de la Catedral van demanar poder traslladar la celebració. 

T'interessarà ...