Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Barcelona acull un concert de la Capella Davídica de Menorca

La coral i l’orquestra de la Catedral menorquina interpretaran el 'Rèquiem' de Karl Jenkins, el proper dissabte, a l’Església de la Bonanova

Sota la direcció de Biel Barceló, i amb el suport del Govern de les Illes Balears, el cor i l’orquestra de la capella Davídica de la Catedral de Menorca donaran un concert dedicat al Rèquiem de Karl Jenkins. La interpretació tindrà lloc aquest dissabte, a les 21h, a l’Església de la Bonanova i el donatiu d’entrada serà de 10 euros.

Rèquiem

L’obra, que també compta amb el suport de l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell Insular de Menorca, es caracteritza per l’ús de poemes japonesos haiku barrejats amb el text llatí tradicional del Rèquiem.

Un Rèquiem és una missa per l’ànima d’un difunt. En aquesta obra es fa servir l’habitual distribució dels moviments en llatí mesclat amb cinc poemes japonesos: The snow of yesterday, From deep in my heart, Now as a spirit, Having seent he moon i Farewell. Aquests poemes són cantats per les veus femenines del cor.

A més, i com és freqüent en Jenkins, que dedica la interpretació al seu pare, i en el seu interès per fusionar idees llunyanes en el temps i en l’espai a través de la música, també fa servir diferents tipus de tambors ètnics, fins i tot incorpora el ritme hip-hop en el segon tema de l’obra: Dies Irae.

Capella Davídica

La coral de la Capella Davídica va ser fundada l’any 1944. Aquest cor, amb l’actual director Biel Barceló, compta ja amb tres gravacions: La Gallia de CH. Gounod, Les set paraules de Crist de TH. Dubois, i un doble CD Cançons i amics, amb Joan Pons. La coral ha fet diverses actuacions conjuntes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i amb la Nacional de Catalunya, així com amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. L’última actuació de la Capella Davídica a Barcelona va ser el concert de The Armed Man de Karl Jenkins, una missa per la pau oferida el febrer del 2013 al Palau de la Música Catalana.

T'interessarà ...