Barcelona acollirà l'Assemblea Mundial d'intel·lectuals catòlics

L'arquebisbe Omella inaugurarà l'Assemblea amb un acte públic el 28 d'octubre, juntament amb el president mundial del MIIC-Pax Romana, Javier Iguíñiz

Del 28 d’octubre a l’1 de novembre, Barcelona acollirà la 32a Assemblea Mundial del Moviment Internacional d’Intel·lectuals Catòlics-Pax Romana. Aquesta xarxa mundial, reconeguda per la Santa Seu i amb gairabé un segle d’història, reunirà a la ciutat més de 100 representants d’una trenta de països del tot el món. El Moviment de Professionals Catòlics, el Grup de Juristes Roda Ventura i la Fundació Joan Maragall són les tres entitats catalanes que formen part de la xarxa internacional Pax Romana.

L’Assamblea tindrà dues parts: una Sessió d’Estudis, on hi participen també els membres dels grups catalans, i una Sessió Estatutària. La primera sessió porta com a lema “De la indiferència a la misericòrdia. El nostre compromís?”, una reflexió que s’inscriu en l’Any de la Misericòrdia convocat pel papa Francesc.

Inauguració amb l’arquebisbe

L’assamblea s’obrirà amb un acte públic a l’Auditori de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna (Carrer Valldonzella, 12), el divendres 28 d’octubre a les 18.00 h,  amb l’arquebisbe de Barcelona, Mons. Joan Josep Omella, i el president mundial del MIIC-Pax Romana, l’economista peruà Javier Iguíñiz. La ponència central de l’acte anirà a càrrec del jesuïta Josep Maria Rambla, sobre la Misericòrdia i l’acció política. S’espera també una intervenció enregistrada del teòleg peruà Gustavo Gutiérrez, precursor de la Teologia de l’Alliberament i consiliari de Pax Romana. L’entrada serà lliure amb prèvia inscripció a la web de la Fundació Joan Maragall.

El programa

La resta de sessions es faran al Centre Martí Codolar de Barcelona (Av. del Cardenal Vidal i Barraquer, 8). El programa inclou debats sobre temes com els drets de les dones, els conflictes armats, els reptes ecològics, vistos des de la teologia de la Misericòrdia i de la Doctrina Social de l’Església. Es comptarà amb intervencions de ponents vinguts dels cinc continents i representants d’entitats internacionals com el Consell d’Europa, de la UNESCO, del Consell de Dret Humans, de l’UPR Process, del Pen International, del Moviment Rural Catòlic internacional o dels religiosos presents a Nacions Unides.

Diumenge, presidirà l’eucaristia el bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sebastià Taltavull. Els participants també faran un visita cultural a Barcelona i a la Basílica de la Sagrada Família.

El MIIC-PAX ROMANA

Pax Romana és un xarxa mundial d’intel·lectuals i professionals catòlics que agrupa 60 moviments locals dels cinc continents. És un moviment de laics amb estatuts reconeguts per la Santa Seu i col·labora amb el Pontifici Consell per als Laics. Com a moviment internacional té representació a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides, a la Unesco i al Consell d’Europa.

El moviment es proposa ser un instrument en el diàleg entre la fe i la raó i actuar en defensa de la dignitat i dels Drets Humans, lluitar per l’eradicació de totes les formes de pobresa i injustícia, i pel desenvolupament sostenible. També treballa per contribuir a l’avenç de l’ecumenisme entre diferents esglésies i comunitats cristianes i per fomentar el diàleg, pau i entesa entre les religions.

A Catalunya, la seva presència es va iniciar el 1972 a través del Centre d’Estudis Francesc Eiximenis. Actualment, la Federació d’entitats de Pax Romana de Catalunya està formada pel Moviment de Professionals Catòlics de Barcelona (MPCB), el Grup de Juristes Roda Ventura i la Fundació Joan Maragall, recentment incorporada. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Agost, 2019
Entrevista a Pilar Casals profesora del ISCREB en el Diploma de Especialista Universitario en Mitología y Simbología