Barcelona, ​​seu de la trobada dels bisbes responsables de Mitjans de Comunicació d'Europa

Els bisbes responsables de Mitjans de Comunicació de les conferències episcopals europees es donaran cita a Barcelona, entre el 8 i el 10 de novembre a la Trobada de Delegats de Comunicació Social del Consell de Conferències Episcopals d’Europa (CCEE) amb el tema “Evangelitzar l’ànima d’Europa. A la llum d’Inter Mirifica”, per debatre sobre els reptes [...]

Els bisbes responsables de Mitjans de Comunicació de les conferències episcopals europees es donaran cita a Barcelona, entre el 8 i el 10 de novembre a la Trobada de Delegats de Comunicació Social del Consell de Conferències Episcopals d’Europa (CCEE) amb el tema “Evangelitzar l’ànima d’Europa. A la llum d’Inter Mirifica”, per debatre sobre els reptes i les eines disponibles per comunicar l’Evangeli en el context europeu actual, en constant canvi..

La contribució del decret Inter Mirifica, signat per Pablo VI al desembre de 1963 i del qual es compleix ara el seu 50 aniversari és l’eix al voltant del qual girarà aquesta trobada de més de trenta bisbes responsables dels mitjans de comunicació a tot Europa i a la qual assistiran Mons. Joan Piris, president de la Comissió Episcopal de Mitjans de Comunicació de la CEE i Mons. Jose Ignacio Munilla, membre d’aquesta comissió i president de la Comissió de Mitjans de Comunicació de la CCEE. Les conferències, que no estan obertes al públic general, tindran lloc des de la tarda del dia 8 de novembre fins al diumenge al migdia

Ponents

El president del Consell Pontifici de les Comunicacions Socials, Mons. Claudio Maria Celli, prendrà part en aquesta trobada amb una ponència sobre la història i els canvis en el camp de les comunicacions socials des de la publicació del decret Inter Mirifica.

Mons. José Ignacio Munilla recorrerà, en la seva intervenció, “Els primers vuit mesos del pontificat del Papa Francesc”.

Per la seva banda, el cardenal Lluís Martínez Sistach i el responsable de l’oficina de comunicació barcelonina, Ramon Ollé, explicaran als assistents les línies de treball de comunicació que desenvolupa l’Arquebisbat de Barcelona.

Gustavo Entrala, periodista i director de l’Agència 101, que va introduir al Papa Benet XVI a les xarxes socials i va ser l’encarregat del llançament del perfil del Papa a Twitter impartirà una sessió sobre “App Papa, la tecnologia al servei de l’Església” dissabte, al Seminari Interdiocesà de Barcelona.

La figura i obra d’Antoni Gaudí serà un altre dels temes que s’abordaran durant les jornades amb una ponència titulada “Comunicar la bellesa de Déu a través de la bellesa de l’arquitectura” en què s’analitzarà l’obra, el simbolisme i l’espiritualitat de l’artista de Reus. A més, els bisbes europeus tindran l’oportunitat d’analitzar el paper de l’arquitectura en la comunicació de la bellesa d’allò creat i el diumenge, 10 de novembre, al final de la trobada visitaran la Sagrada Família sota la guia de l’arquitecte Jordi Bonet que parlarà de l’obra de Gaudí com a unitat inseparable entre litúrgia i arquitectura.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...