Bàcul i mitra, als peus de la Mercè

Mons. Omella posa el seu ministeri episcopal a disposició de la patrona de l'arxidiòcesi, a qui ha volgut visitar en el seu primer dia com a Arquebisbe de Barcelona

La Mare de Déu de la Mercè guiarà el nou ministeri episcopal de Monsenyor Omella. Així ho ha volgut el nou arquebisbe de Barcelona, que ha posat el seu bàcul i la seva mitra a disposició de la patrona de l’arxidiòcesi. L’Arquebisbe Omella ha volgut que la seva primera missa fora de la Catedral fos a la basílica de la Mercè, junt amb la Mare de Déu de la Misericòrdia barcelonina, qui segons ell té una analogia amb la Mare de Déu de Cretas. I és que ambdues es troben a l’entrada de la ciutat i guien al poble en què es troben.

Un bisbe de poble

Venia de visitar la Sagrada Família en metro i s’havia perdut per la ciutat. Però no va perdre, en canvi, el somriure i va decidir baixar fins a la basílica de la Mercè caminant junt amb el bisbe auxiliar, Mons. Sebastià Taltavull. Allà els estava esperant el rector de la basílica, Mn. Joan Martínez Porcell, qui els va guiar fins a l’interior del temple. Els fidels aplegats a la basílica van voler saludar al nou arquebisbe mentre ell es feia pas per arribar a l’altar. Agenollat, Mons. Joan Josep Omella va resar uns minuts encomanant-se a la Verge abans de començar la missa de 12h en què van participar els membres de la Germandat de la Mare de Déu de la Mercè.

Tarannà marià

Amb humor va encetar Mons. Omella la seva homilia, explicant que s’havia perdut dos cops al metro de Barcelona en un matí. En ella, va agrair també l’ajuda del bisbe auxiliar en aquests primers passos i es va disculpar perquè encara ha de guanyar fluïdesa amb el català. Tanmateix, l’homilia va estar dedicada íntegrament a enaltir la Mare de Déu, mostrant així el tarannà marià del nou Arquebisbe. Mons. Omella va puntualitzar que la Mare és la persona a la qual sempre recordem quan estem en dificultats: “Mare meua! diem sempre quan estem en un compromís, perquè la Mare és la tendresa (…) però també és el far que il·lumina en la nit”.

En acabar la missa, l’Arquebisbe de Barcelona es va dirigir al cambril de la princesa de Barcelona i va signar en el llibre d’honor de la Basílica. La germandat de la Mercè li va regalar una imatge de la Mare de Déu que podrà acompanyar-lo en tot moment.

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món