Pàgina d'inici > Noticies

Atri dels Gentils a l'Institut d’Estudis Catalans

Si la sessió del matí de l’Atri dels Gentils fou dedicada al món universitari, la de la tarda, tot just havent dinat a 2/4 de 4, era destinada al món erudit i de la cultura, a la Sala Prat de la Riba del prestigiós i nostrat Institut d’Estudis Catalans (IEC). Fèlix Riera, director de Catalunya [...]

Si la sessió del matí de l’Atri dels Gentils fou dedicada al món universitari, la de la tarda, tot just havent dinat a 2/4 de 4, era destinada al món erudit i de la cultura, a la Sala Prat de la Riba del prestigiós i nostrat Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Fèlix Riera, director de Catalunya Ràdio; Juan Manuel Bonet, exdirector del Museo Reina Sofia; Albert Serra, director de cinema; Perico Pastor, pintor; Joan Guinjoan, músic i compositor; Carme Riera, escriptora; Lluís Pasqual, director de teatre; i Jaume Vallcorba, editor i escriptor; acompanyaven el cardenal Ravasi en aquesta tercera trobada de l’Atri dels Gentils a l’antiga Casa de Convalescència –ara seu de l’IEC- del vell Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. També hi ha participat Salvador Giner, president de l’IEC, amb la conferència “La cerca de la veritat: el carisma i la raó”.

La taula rodona “El procés de la creació artística com a acte de transcendència” ha estat precedida de les ponències “Pràctiques culturals i destinació social en l’art”, de F. Riera, i “Sobre l’espiritualitat en l’art”, de J. M. Bonet. El cardenal Ravasi, que estava acompanyat del cardenal Martínez Sistach, ha manifestat, tot citant Urs von Balthasar, que “la creació artística és comparable a l’encarnació en tant que transcendeix i entusiasma”. Per part seva, l’editor J. Vallcorba ha manifestat que “el misteri rau al centre de la creació artística”, mentre que el director de teatre Ll. Pasqual ha reconegut que “com més cerquem la transcendència més lleugers ens tornem” i l’escriptora C. Riera ha manifestat que “en el procés de la creació, hi ha desig i voluntat de trobar allò que és irrepresentable”. Durant l’acte ha tingut lloc l’estrena del curtmetratge d’Albert Serra Moments musicals.

T'interessarà ...