Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

El bisbe Vadell, amb l’Apostolat del Mar

El bisbe auxiliar de Barcelona visita la delegació del port durant la trobada anual organitzada amb els membres de l'entitat Stella Maris

L’assemblea anual de l’Apostolat del Mar, presidida per Mons. Antoni Vadell i amb l’assistència del delegat Mn. Ricard Rodríguez-Martos i de 30 membres de la delegació, es va celebrar el passat 18 de maig a Stella Maris, al Moll de Sant Bertran. L’acte va començar amb una pregària i, a continuació, el bisbe auxiliar de Barcelona va adreçar unes paraules de salutació, en nom propi i del sr. Cardenal, a tots els assistents,  amb els quals es van anar presentant.

La tasca del port

Un cop presentada la memòria de l’any anterior, el 2017, diferents equips de treball van explicar la seva tasca exposant també les seves experiències i els problemes presentats com a reptes a superar. Entre aquests, destacava la residència Stella Maris, visitadors de vaixells, oficina d’assistència als tripulants dels vaixells de creuer, club, comunicacions, economia, assistència legal i social i assistència religiosa- .

Es va fer referència, també, al Comitè de Benestar del Port de Barcelona. Està impulsat en el seu dia per l’Apostolat del Mar i presidit per l’Autoritat Portuària i en ell estan representats els organismes més representatius del port. Té com objectiu que l’assistència humana  a les tripulacions sigui assumida com a responsabilitat de tota la comunitat portuària.

Paraules de Mons. Antoni Vadell

El Mons. Vadell va felicitar els assistents per la seva tasca i va valorar molt el testimoni cristià d’acollida i d’església en sortida, “davant es mariners que passen pel nostre port, considero que aquesta tasca està en el camí assenyalat pel nou pla pastoral” va assegurar el bisbe auxiliar destacant que “mitjançant l’Apostolat del Mar es l’Església de Barcelona la que surt a l’encontre de la gent de mar”.

Finalment es va celebrar el tradicional sopar de germanor, ocasió per compartir una estona festiva.

Font: Apostolat del Mar

T'interessarà ...