Aplec d’Ensenyament a Montserrat

Més de 130 mestres i professors de Catalunya es reuneixen al Santuari de la Moreneta per enfortir el vincle entre uns i altres

Les delegacions d’ensenyament dels bisbats de Catalunya i la Fundació Escola Cristiana, juntament amb el Moviment cristià de mestres i professors, van celebrar al Santuari de la Mare de Déu de Montserrat, el dissabte 7 d’octubre, el primer Aplec de mestres i professors cristians que va comptar amb la participació de 130 persones.

Segons Mn. Norbert Miracle, delegat diocesà d’Ensenyament, aquest I Aplec ha tingut com a objectiu convocar, especialment, als professors i mestres cristians de l’escola pública perquè es coneguin entre ells.

La jornada es va iniciar amb la benvinguda a càrrec del prior del Monestir, P. Ignasi Fossas i de l’Arquebisbe Jaume Pujol, bisbe encarregat de l’àmbit d’ensenyament a la Conferència Episcopal Tarraconense. Seguidament els mestres van participar a l’eucaristia del Santuari que aquell dia tenia una gran assistència de pelegrins de diversos arxiprestats i parròquies de Catalunya.

“Tres camins per l’educació”

«Poso als peus de la Mare de Déu el vostre treball, les vostres il·lusions i també les nostres preocupacions, o millor, les nostres ocupacions», va dir Mons. Jaume Pujol, en l’homilia. Parafrasejant el papa Francesc, el Sr. Arquebisbe va assenyalar que l’educació ha d’anar per tres camins: ajudar a pensar, ajudar a sentir-se bé i acompanyar en el fer. «Aquesta és la vostra tasca», va assenyalar. «Sigui quina sigui la vostra especialitat, el vostre paper a l’escola, tots estem cridats a escampar l’amor del Crist allà on som, especialment, vosaltres, mestres i professors, que teniu un rol tan important en l’educació de les noves generacions, dels infants i joves».

En acabar la celebració, amb la presència de l’abat Josep Maria Soler, el Dr. Ángel Belzunegui, professor de Sociologia a la URV i responsable la Càtedra d’inclusió social d’aquesta Universitat, va pronunciar la ponència de la jornada sobre l’acció social de les entitats d’Església i la seva aportació a la cohesió social de Catalunya, una recerca promoguda conjuntament per la Càtedra d’Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Fundació Pere Tarrés. «Aquesta recerca mostra la capacitat que tenen les entitats socials d’Església per a provocar la cohesió social, no només quantificant les tasques de voluntariat que s’hi fan sinó també l’aportació econòmica, l’estalvi que genera a l’Estat», va explicar Belzunegui. Les últimes dades d’aquest estudi quantifiquen en 1.200.000 les persones que són abastades indirectament per l’acció social de l’Església.

A la tarda, els mestres van fer treball per grups diocesans pensant sempre en la missió evangelitzadora que tot cristià ha de tenir en la seva vida professional i en el testimoniatge que ha de donar en l’àmbit de l’escola i l’institut.

Font: Conferència Episcopal Tarraconense

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost