Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Any Jubilar de la Misericòrdia

S'iniciarà de manera oficial i solemne el Diumenge de la Divina Misericòrdia, és a dir, el II Diumenge de Pasqua

Durant l’homilia de la celebració penitencial que es va celebrar el passat dissabte 13 de març, el Papa Francesc va anunciar la celebració d’un Any Sant extraordinari de la Misericòrdia prenent com a inspiració la carta de Sant Pau als cristians d’Efes: “Déu ric en misericòrdia” (Ef 2,4).

Al llarg d’aquest Any Jubilar, que tindrà inici de manera oficial i solemne amb la lectura i publicació al costat de la Porta Santa de la Butlla, el Diumenge de la Divina Misericòrdia, i es buscarà promoure a tot el món l’obertura extraordinària de les esglésies i afavorir la celebració del sagrament de la Reconciliació.

Tradició jueva dels anys Jubilars

Antigament, per als hebreus, el jubileu era un any declarat sant, que recorria cada 50 anys, i durant el qual s’havia de restituir la igualtat a tots els fills d’Israel, oferint noves possibilitats a les famílies que havien perdut les seves propietats i fins i tot la llibertat personal. Als rics, en canvi, l’any jubilar els recordava que arribaria el temps en què els esclaus israelites, arribats a ser novament iguals a ells, podrien reivindicar els seus drets.

L’Església catòlica ha donat al jubileu hebreu un significat més espiritual. Consisteix en un perdó general, una indulgència oberta a tothom, i en la possibilitat de renovar la relació amb Déu i amb el proïsme. D’aquesta manera, l’Any Sant és sempre una oportunitat per aprofundir en la fe i viure amb un compromís renovat el testimoni cristià. El Papa Francesc posa al centre de l’atenció el Déu misericordiós que convida tothom a tornar cap a Ell.

El Sant Pare va començar l’anunci d’aquest any Jubilar dient: “Aquest és el temps de la misericòrdia. Hi ha tanta necessitat avui de misericòrdia, i és important que els fidels laics la visquin i la portin als diversos ambients socials. Endavant!” .

T'interessarà ...