Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

Andrea Bocelli cantarà a la Sagrada Família

La gira musical ‘Il gran Mistero’, dedicada a la reflexió sobre la transcendència de la família, començarà a Barcelona amb la presència del Cardenal Sistach i de l’arquebisbe Vincenzo Paglia

Barcelona i Filadèlfia són les dues ciutats confirmades on actuarà el tenor Andrea Bocelli arran de la seva gira musical ‘El Gran Misteri. L’Evangeli de la família. L’escola d’humanitat en els nostres temps’, que pretén convidar al públic a reflexionar sobre els principis de la família i la importància de protegir-la en “un món en què l’individualisme està cada cop més present”. Aquesta gira, organitzada pel Vaticà, va ser presentada aquest dissabte a la Sala Stampa pel president del Pontifici Consell per a la Família, l’arquebisbe italià Vincenzo Paglia, i pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach. I és que en la Basílica de la Sagrada Família, concretament el 28 de maig, és on s’iniciarà aquesta sèrie de concerts que seran totalment gratuïts. Amb aquesta gira, Bocelli es converteix en un ambaixador de la família.

La bellesa de la música

“Que existeixi un esdeveniment que pugui mostrar la bellesa de la família em sembla una oportunitat extraordinària”, va expressar l’arquebisbe Paglia. Barcelona tindrà aquest privilegi i podrà gaudir d’aquesta oportunitat a un dels temples icona de la ciutat: la Sagrada Família. “Es desitja amb la bellesa, la música i el pensament oferir la bellesa i la transcendència del misteri de la família cristiana que consisteix en una íntima comunitat de vida i d’amor entre els esposos i entre els pares i fills i els germans entre sí”, va comentar l’arquebisbe de Barcelona, molt motivat amb el projecte.

Els concerts seran totalment gratuïts i les despeses que se’n derivin d’aquests esdeveniments seran coberts amb el finançament de patrocinadors que vulguin participar en la gira, de manera que no suposi cap “greuge econòmic per a les diòcesis”. Per a tots aquells qui no disposin d’entrades, podrà ser vist a través de projeccions en pantalles gegants des de l’exterior dels temples.

A Barcelona, acompanyaran a Andrea Bocelli la Orquestra Simfònica del Vallès, la violinista ucrainiana Anastasiya Petryshak i el cor Polifònica de Puig-reig. La reflexió espiritual serà dirigida per Mons. Paglia i el Cardenal Sistach.

La família, protagonista de la gira

“La iniciativa del Consell Pontifici consisteix fonamentalment en presentar l’Evangeli de la Família, coincidint amb la celebració de les dues assemblees sinodals de l’octubre passat i del proper octubre dedicades a la família”, va destacar el Cardenal Sistach en la roda de premsa de presentació.

Tot plegat, la gira musical s’emmarca en un any decisiu en què tindrà lloc, a l’octubre, el Sínode extraordinari de la Família i, un mes abans, la Jornada Mundial de la Família. Coincidint amb aquest últim acte, on està previst que assisteixi el Papa Francesc, Filadèlfia es convertirà en un altre dels escenaris on actuarà Bocelli, el 26 de setembre. També Cracòvia acollirà al tenor italià i encara hi ha altres ciutats per concretar, sobretot europees.

T'interessarà ...