Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Amics ferms de Déu

Quaranta dies després de la festa del naixement de Jesús, l’Església celebra el dia de la Vida Consagrada amb una eucaristia a la Catedral presidida pel cardenal Martínez Sistach

Quaranta dies després de la festa del naixement de Jesús, l’Església celebra el dia de la Vida Consagrada. És la festa de la llum, en molts llocs anomenada la Candelera. Per aquest motiu, la Catedral de Barcelona va celebrar el passat dimarts una eucaristia presidida pel Cardenal Lluís Martínez Sistach molt especial, ja que tal com ha volgut el Papa Francesc, aquest és l’any de la Vida Consagrada.

“És una celebració molt íntima i entranyable per a tots nosaltres, perquè és també la Jornada de la Vida Consagrada, que aquest any té una connotació especial, ja que el Papa com sabem, ha proposat per a tota l’Església l’any de la Vida Consagrada”, va assenyalar l’Arquebisbe de Barcelona.

Relació de fidelitat

Aquesta festa serveix per presentar a Jesús en el temple, llum per il·luminar a les nacions i glòria del poble d’Israel. La Candelera té enguany un lema especial dedicat a valorar, agrair i pregar pel do de les persones que han consagrat tota la seva vida a Déu i als germans.

“El lema del 2015 és Amics ferms de Déu. És una relació personal amb Déu. Una relació amorosa d’amistat i després una relació de fermesa, és a dir, una relació de contingut, de solidesa, no una relació esporàdica d’un moment. Es fonamenta en la fidelitat”, detalla el secretari de la URC, G. Lluís Serra.

Diferents carismes, un mateix camí

L’eucaristia va dibuixar una bonica estampa de fraternitat, ja que centenars de petites llums mostraven com gent de diferents itineraris personals, de diferents carismes, s’unien sota un mateixa fe. “Avui la catedral té aquest aspecte d’eucaristia amb tota una dimensió diocesana, hi ha molta gent, una gran diversitat de carismes. Cada persona té el seu itinerari, però tots podem posar-nos d’acord amb un projecte comú que és el Regne de Déu”, va remarcar el G. Serra.  

L’ambient acollidor que es va viure va fer recordar a tots el que el pontífex argentí els va dir als consagrats i consagrades recentment: “Volia dir-vos una paraula, i la paraula era “joia”. Sempre, on hi ha els consagrats, sempre hi ha joia: aquesta és la bellesa de la consagració”.

T'interessarà ...