Ajuda Haití a vèncer l’huracà Matthew

Càritas han posat en marxa els seus respectius plans de resposta a l'emergència causada per l'huracà

Les Càritas d’Haití i de Cuba han posat en marxa els seus respectius plans de resposta a l’emergència causada per l’huracà, els efectes, a mesura que es va accedint a les zones sinistrades, són qualificats com “catastròfics”.

Considerat ja com l’huracà més potent que ha colpejat les costes d’Haití i Cuba en els últims nou anys, l’abast de pèrdues en vides humanes -que a Haití superen ja els 800 morts- i en danys materials és molt més extens que els estimats inicialment.

Repartiment d’ajuda d’emergència a Haití

A Haití, Càritas està ajudant a les famílies que han perdut les seves llars a les zones de Tauró, Cayes, Jérémie, Miragoâne i Jacmel. El seu treball es desenvolupa en coordinació estreta amb els equips d’emergència del Govern, que ha declarat l’alerta vermella i ha obert més de 200 refugis contra huracans a les zones de risc.

En Cayes, Càritas Haití està repartint paquets de menjar a les famílies que han buscat refugi en els albergs i en Jacmel està proporcionant als afectats menjar calent, aigua i productes d’higiene. Càritas disposa, a hores d’ara, de reserves d’aliments per als damnificats per quatre dies.

“L’efecte de l’huracà al sud d’Haití és catastròfic”, ha assenyalat Jean-Hervé François, director de Càritas Haití. “En aquesta zona s’han registrat nombroses morts per ofegament i ensorrament d’edificis. Algunes comunitats estan sota l’aigua. Moltes cases estan danyades i nombroses persones ho han perdut tot”, afegeix.

Per fer la teva aprotació accedeix a la pàgina web de càritas

Font: Càritas Diocesana de Barcelona

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer