Agraïment i humilitat

Entrevista al P. Juan Luis Pérez, abat emèrit de Leyre

El P. Juan Luis Pérez, abat emèrit de Leyre, ha celebrat recentment el jubileu sacerdotal –va ser ordenat el 4 de juny de 1967 a Barcelona. Llicenciat en dret canònic per la Universitat Gregoriana de Roma, Dom Luis Pérez va ser abat del monestir de Sant Salvador de Leyre entre els anys 1993 i 2009. Preguntat sobre què recomanaria a un jove o a una noia que es plantegin d’abraçar la vida monàstica, la seva resposta és clara: “Ser sincers amb ells mateixos; la vocació, si és imperativa com una crida al cor, ha d’abraçar-se amb valentia i reconeixement. Déu anirà marcant el camí i la seva fidelitat no ens mancarà mai”.

Què sent després de celebrar 50 anys de prevere?

Agraïment i humilitat. Agraïment, perquè he de donar gràcies a Déu que m’ha fet partícip del sacerdoci de Jesucrist. A través de l’Església he pogut ser les seves mans i els seus llavis, de manera especial com a sacerdot monjo. Sentiment d’humilitat perquè tot el bo que he fet pertany a Déu; les deficiències, amb certesa, moltes, les confio a la misericòrdia divina.

Quina és la singularitat del mestratge de sant Benet que pugui ajudar els homes i les dones d’avui?

Els homes d’avui han d’aprendre a escoltar i ser conscients d’unes realitats transcendents que no sempre són fàcils de captar si no hi ha silenci al cor o si manca una fe profunda.

Amb el coneixement que té de molts monestirs europeus, què hi aporta la presència benedictina?

Els carismes divins són per sempre i per al servei dels homes; la missió del monestir benedictí queda mostrada en la vida que el papa Sant Gregori va relatar de sant Benet: pau, treball, ordre, discreció, servei i ajuda al poble de Déu; els temps poden variar però la missió és la mateixa.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 17 de setembre

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost