Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Afers Religiosos recomana vint llibres de temàtica religiosa per a Sant Jordi

Amb motiu de la festivitat del patró de Catalunya, Enric Vendrell proposa un llarg llistat d’obres de caràcter espiritual i testimonial per regalar

La Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya ha publicat un butlletí especial per aquest Sant Jordi amb nombroses propostes literàries de caire religiós. “És molt important la difusió de la cultura religiosa, tant per aprofundir en el coneixement com per entendre’n la seva diversitat. (…) Ens sumem per segon any consecutiu a aquesta festa cívica que, amb arrels cristianes, uneix l’amor i la lectura”, afirma Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos, en la seva editorial.

Per tal d’aportar el seu granet de sorra a aquesta festivitat cultural, Afers Religiosos recomana un gran ventall d’obres d’espiritualitat, tradicions religioses, testimoniatge, assaig, entrevistes, poesia i il·lustracions. Entre tot el llistat de 20 llibres recomanats, en destaca Us porto al cor, el nou llibre del bisbe Sebastià Taltavull. Tanmateix, hi ha moltes altres propostes interessants per regalar en aquesta Diada.

Espiritualitat

En aquesta temàtica estan inserits el llibre de Francesc Torralba i el de Joan-Carles Mèlich. La veu interior, de Torralba, tracta sobre l’Edith: una noia de gairebé quaranta anys que s’escriu cartes amb el seu estimat oncle tot i estar en moments vitals diferents. Els moments compartits surten de ben endins i es converteixen en una reflexió al voltant del temps, la por i les preocupacions de la vida d’avui. La lectura com a pregària, de Mèlich, aplega 262 fragments filosòfics procedents dels seus quaderns de notes que reflexionen sobre Déu, la compassió, l’infern, el perdó…

Tradicions religioses

En aquest grup s’encabeix la novetat del bisbe Taltavull Us porto al cor, fruit de tres anys d’observació on el bisbe auxiliar ha intentat posar una orella a l’Evangeli i l’altre en el poble. Però també Escrits de sant Francesc i santa Clara d’Assís, una obra que apropa a aquests dos sants a través de les seves paraules. També hi ha lloc per a La pregària interreligiosa, avui, de Jesús Sans, on s’aborda com cada tradició concep el seu acte d’oració. Si el que es vol és trobar una panoràmica de les diverses esglésies i comunitats cristianes, el llibre de José Antonio Goñi és la opció més adient.

Testimonis

Sor Lucia Caram va ser escollida catalana de l’any i ara presenta el seu llibre Sor Lucía se confiesa, on l’autora expressa com viu la pressió dels mitjans i el poder i com renova la seva fe des del silenci. Si, en canvi, tenim devoció per la vida de Santa Teresa de Jesús, l’obra recomanada és La mujer de lo imposible.

Poesia

Per a aquells més tradicionals, el llibre 50 sonets a la Mare de Déu no fallarà.  El llibre, il·lustrat amb boniques icones marianes, ha intentat reunir Orient i Occident en la veneració comuna cap a Maria.

Il·lustracions

Què opinaria Jesús de la crisi? Déu és amor. I, si és amor, també és humor. Així es ven L’Evangeli segons Fer, una obra que dibuixa els passatges més significatius del Nou Testament, en què Jesús de Natzaret ensopega amb Aznar, Bush, Bárcenas, la corrupció, els aturats, la crisi i les retallades.

En definitiva, diferents propostes literàries des d’Afers Religiosos per a diferents gustos però que, segurament, aconseguiran fer créixer la cultura i portar-la més enllà de si mateixa, com s’han proposat aquest Sant Jordi.

T'interessarà ...