Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Acusa’t a tú mateix

El Papa exhorta als cristians a no justificar els nostres pecats

El papa Francesc insisteix en què ens esforcem per deixar d’acusar els altres de les nostres faltes. Durant l’homilia del dilluns a Santa Marta, el Pontífex es va servir de la Paraula de Déu, en concret en el llibre de Daniel (9, 4-10),  per afirmar que “el Poble de Déu demana perdó de cor perquè se sent pecador”. En aquest passatge veiem com el poble demana perdó pel mal que ha fet, s’acusa ell mateix i no es descarrega “amb els qui el persegueixen”. Francesc va advertir que aquest passatge ens mostra “la capacitat d’acusar-se a si mateix” que veu com “el primer pas per encaminar-se com a cristians”.

No buscar excuses

“Tots nosaltres som mestres, som doctors en justificar-nos a nosaltres mateixos”, amb aquestes paraules el bisbe de Roma va exhortar a tots els cristians a no buscar excuses davant de les nostres faltes, dels nostres pecats dient “no és culpa meva; no n’hi ha per tant; les coses no són així…”. El Papa va voler deixar ben clar que no hem de buscar excuses per justificar-nos ja que “si volem passar sempre per innocents no avançarem en la vida cristiana”.

Avergonyir-se davant Déu

Aquest primer pas “d’acusar-se a un mateix” comença, segons el sant Pare, “en ser conscients que som capaços de fer moltes coses que no estan bé”. Aquesta actitud “ens ha de portar a avergonyir-nos davant de Déu” ja que ens fa veure la necessitat que tenim del seu perdó i de la seva misericòrdia. Per últim, al final de l’homilia va animar a demanar durant aquesta Quaresma “la gràcia d’aprendre a acusar-nos a nosaltres mateixos demanant a Déu que tingui pietat de nosaltres i així tinguem misericòrdia dels altres”. 

T'interessarà ...