A tocar de Roma

El Cardenal Sistach ha tingut un matí complet, ja que ha participat en un programa de Ràdio Estel, en una conferència sobre el Papa i ha presidit una eucaristia

Els pelegrins a Roma del Club+Amics de Catalunya Cristiana i Ràdio Estel cada cop estan més a prop de la capital italiana. Encara de camí a Civitavecchia, el Cardenal Sistach ha completat un matí amb diferents actes. Abans d’arribar a la primera aturada, Puerto Torres, situat a la Sardenya, ha participat en un programa especial de Ràdio Estel des del ferry juntament amb el Degà de la Facultat de Filosofia, Dr. Jaume Aymar.

Amb humor, el sacerdot ha recordat les catequesis que fins fa poc va impartir durant el passat Aplec de l’Esperit celebrat a Banyoles amb milers de joves, però aquest cop enmig del Mediterrani.

Congrés de les Grans Ciutats i nou Full Dominical

Presentat per Ignasi Miranda, ha estat un espai que ha servit per repassar breument la història de les dues entitats que aquest any compleixen anys, i també per tractar temes d’actualitat com el Sínode de les Famílies o la segona part que se celebrarà pròximament del Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats.

El Cardenal Sistach ha recordat que experts en la matèria viatjaran el pròxim mes de novembre a Roma i tindran una audiència amb el Papa Francesc, molt sensibilitzat i implicat amb aquesta iniciativa. El pontífex argentí sempre posa èmfasi en una Església de portes obertes, que surti a les perifèries i deixi de ser tan autoreferencial com ho ha estat sent fins ara. Un congrés d’aquestes característiques ha d’ajudar a canviar aquesta dinàmica.

També s’ha parlat de la recent Carta Pastoral del Cardenal Sistach i del llançament del nou Full Dominical. Ramon Ollé, Delegat de Mitjans de l’Arquebisbat de Barcelona, ha explicat les avantatges d’aquesta renovació, tant a nivell visual, com pel que fa a l’immediatesa a l’hora de tractar la informació.

Eucaristia

Finalment, els actes de matí s’han tancat en dues parts. Primerament ha estat el torn d’una conferència del Cardenal Sistach sota el nom “El papa que anem a veure”, on ha explicat anècdotes compartides amb el pontífex argentí durant tots aquests anys, i que han ajudat a tots els presents a fer-se una idea molt més aproximada de Bergoglio.

A continuació, una eucaristia presidida pel Cardenal Arquebisbe, i concelebrada per Mn. Aymar, Mn. Aureli, Mn. Alfred, Mn. Ollé i Mn. Vendrell ha conclòs la jornada. Cal destacar les paraules del Cardenal cap a Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, que han servit per reconèixer i homenatjar la llarga trajectòria d’aquests dos mitjans.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost