Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

75 anys de sacerdoci, una fita de Mn. Joan Rius

Va presidir la celebració el cardenal arquebisbe de Barcelona. El Papa Francesc va enviar una especial benedicció

No és gens freqüent que un sacerdot arribi a poder celebrar les noces de diamant de la seva ordenació sacerdotal. Tanmateix, aquesta circumstància extraordinària es va donar el dia 30 de juliol de 2014, dia en què es van complir els 75 any d’aquell 30 de juliol de 1939, en què el jove sacerdot Mn. Joan Rius i Falcó va rebre l’ordenació sacerdotal.

Mn. Joan Rius és el degà en edat de la Residència Sacerdotal, ja que el proper  8 d’octubre complirà 102 anys. Declara que està molt agraït a Déu per haver-li concedit una bona salut i una vida tan intensa com llarga. El missatge del mossèn en aquesta joiosa circumstància ha estat doble: un record emocionat dels seus pares, en especial de la seva mare, gràcies a la qual reconeix que va arribar a ser sacerdot, i una crida a viure l’amor cristià a tots, tant als bons com als que no en són, i que a aquests darrers encara cal estimar-los més que als bons.

Missa i homilia del Sr. Cardenal

A les 13 hores, el  cardenal Lluís Martínez Sistach, acompanyat de Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar i resident a la casa, va presidir una missa concelebrada amb Mn. Joan Rius, amb els altres residents i amb la presència de sacerdots companys i amics del mossèn, com Mn. Francesc Vergés i Tuset, Mn. Joan Benito i Tolsau i altres.

El cardenal, que a l’altar tenia al seu costat Mn. Joan Rius, va dir que ha estat “un pastor amb olor d’ovella”, fidel servidor de les comunitats cristianes a les que va ser enviat. “Gràcies en nom de tot el presbiteri de Barcelona i en nom de la porció del poble de Déu que viu en aquesta diòcesi. Que Déu et pagui tot el que has fet”.  

Felicitació del Sant Pare

A la sobretaula del dinar de germanor que presidiren el cardenal Martínez Sistach i Mons. Sebastià Taltavull, el poeta Mn. Manuel Tort llegí una poesia en versos sàfics, Noces de diamant,  dedicada a Mn. Rius, que és com una síntesi de la seva vida.

El Sr. Cardenal pronuncià unes paraules de felicitació al mossèn, li lliurà un artístic diploma enviat pel Sant Pare i com a record personal seu,  una reproducció artística d’un dels elements de la basílica de la Sagrada Família: una reproducció de les inicials dels noms de Jesús, Maria i Josep, segons el disseny realitzar per l’arquitecte Antoni Gaudí.

T'interessarà ...