Pàgina d'inici > Noticies

6a Setmana Bíblica “Jesús de Natzaret”

Per sisè any consecutiu, l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona, la Parròquia Mare de Déu de la Medalla Miraculosa i la Llibreria Paulines han convocat una Setmana Bíblica [Quique Fernández, Coordinador de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona]  La inauguració va tenir lloc el passat dissabte 23 de novembre a la Llibreria Paulines,  amb una Taula Rodona [...]

Per sisè any consecutiu, l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona, la Parròquia Mare de Déu de la Medalla Miraculosa i la Llibreria Paulines han convocat una Setmana Bíblica

[Quique Fernández, Coordinador de l’Escola d’Animació Bíblica de Barcelona] 

La inauguració va tenir lloc el passat dissabte 23 de novembre a la Llibreria Paulines,  amb una Taula Rodona sobre “Jesús de Natzaret, Déu i home”. Es va començar amb un ric diàleg que va contar amb un biblista, Javier Velasco, un teòleg, el Dr Salvador Pié Ninot, i un catequista, Patxi Velasco “Fano”, que va venir des de Màlaga i que és famós pels seus dibuixos. Aquella nit, en la col·laboració que va realitzar l’artitsta amb l’Espai Jove Notemo, ens va fer un recorregut ben catequètic.

Des de el primer any que es va concebre aquesta iniciativa, s’ha volgut que la Setmana Bíblica no sigui tan sols un seguit de bones conferències. Per aquest motiu, el seu format és multidisciplinar (conferències, pregària, art…) i multigeneracional (adults, joves, adolescents i nens).

Al llarg de tota la setmana, a la Parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa, es va gaudir de la Paraula de Déu servida a través de conferències (Jesús de Natzaret, el Messies, el Fill de Déu; El cor de Jesús; I els parlava en paràboles; la mirada de Jesús…), de pregària (Rosari Bíblic, Lectio Divina) i d’art (Presentació audiovisual de l’obra de Fano, el concert de Mn. Francisco Garcia) Les activitats pels infants i pels adolescents van tenir una bona participació.

Menció apart i especial mereix la Missa de la festa de la patrona de la parròquia, que es va celebrar el passat dimecres 27. Amb el temple ple, va presidir l’Eucaristia Mn. Salvador Pié, que va dedicar la primera part de la seva predicació a encoratjar-nos per ser com la medalla miraculosa, imatges dignes d’admiració, per després, a la segona part, subratllar alguns eixos de la “Evangelii Gaudium” del Papa Francesc.

La cloenda del dissabte 1 de desembre va constar de dos actes: pel matí el Dr. Josep M. Rovira Belloso ens va parlar de “Jesús de Natzaret, plenitud de l’ésser humà”, on també va fer servir la nova exhortació papal. Ja per la nit, el concert “Veniu a Mi” de Mn. Francisco Garcia, jove prevere de la diòcesi de Sant Feliu, cantautor, que amb uns magnífics músics ens va fer reflexionar i, alhora, va fer una festa amb ritme.

Ja es comença a preparar la Setmana Bíblica del any vinent. Si Déu vol, es tornarà a oferir un bon grapat d’activitats al voltant de la Paraula. I es continuarà treballant amb els diferents grups i cursos que s’ofereixen tot l’any.

Si voleu informació us podeu adreçar a www.medallamiraculosa.org / bibliaypastoral@gmail.com.

T'interessarà ...