50 anys junts a la carretera

Mig segle del departament de Pastoral de la Carretera coincidint amb la Jornada de Responsabilitat de Trànsit

Arriba l’estiu, i amb ell els viatges. S’agafa el cotxe amb la mínima precaució a la carretera veient molt de lluny els accidents; però la mortalitat en aquests va augmentar gairebé un 8% el 2017.

La gran majoria dels sinistres a la carretera es produeixen en vacances. Ara que arriba l’estiu cal prendre consciència de l’arma que dominem quan pugem al cotxe. Per aquest motiu, la Pastoral de Trànsit de l’Arquebisbat de Barcelona proposa un seguit de senzilles propostes per evitar de manera eficaç qualsevol accident; “sortir amb temps, sense mal humor, descansats, feliços d’anar amb companyia o sols, però il·lusionats i oberts. Descansem si el viatge és llarg, evitem l’alcohol i les drogues i els menjars abundants. I no oblidem mai ser amables amb els altres conductors. Tots cometem errors i saber demanar perdó és molt gratificant i saludable”.

50 anys de la Pastoral de la Carretera

Enguany el departament de Pastoral de la Carretera, de la Comissió Episcopal de Migracions de la Conferència Episcopal Espanyola, fa 50 anys. El pròxim 1 de juliol se celebrarà la Jornada de Responsabilitat de Trànsit coincidint amb la festivitat de Sant Cristòfol, patró dels conductors, el 10 de juliol; amb un lema profund com és “Recordeu que sempre seré amb vosaltres”.

El Cardena Joan Josep Omella, a la seva carta domuinical parla del lema d’enguany: “Un lema que s’inspira en la frase final de l’Evangeli de Sant Mateu que diu Jesús ressuscitat als deixebles a Galilea, abans de tornar al Pare: «Jo sóc amb vosaltres dia rere dia fins a la fi del món» (Mt 28,20)”.

Sant Cristòfol

Fonts llegendàries coincideixen que era un home gegant i corpulent que, abans de convertir-se, ajudava els viatgers a travessar un perillós gual. En una ocasió, va ajudar un xiquet a creuar el riu. Sorprès pel pes de l’infant, que augmentava a cada pas que feia, el nen li va dir que era Jesús. El nom de Cristòfol (del grec Christóforos) vol dir “Portador de Crist”. El fet d’haver prestat serveis a viatgers, l’han convertit des de fa segles, en patró dels conductors i, també de tots aquells que ens movem a peu per ciutats, pobles i camins com a vianants.

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida