40 anys de Misteri

Entrevista a Irene Massana intèrpret del personatge de la Mare de Déu al Misteri de La Selva

El Misteri de La Selva és el drama assumpcionista més antic d’Europa en llengua romànica conservat íntegrament. Es representa, des de 1980, cada 14 i 15 d’agost, a l’església de Sant Andreu de La Selva del Camp (Baix Camp). Diumenge vinent, dia 22, a les 20 h, es podrà presenciar a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona (https://misteriselva.cat). La Irene Massana té 24 anys i interpreta el personatge de la Mare de Déu.

Com va començar la teva vinculació amb el Misteri?

Ve de família. Recordo quan era espectadora, a la falda de les meves àvies, contemplant encisada les evolucions dels personatges, jugant a fer el Misteri amb altres nens… Encara assaboreixo ara l’alegria de quan em van deixar actuar per primera vegada. Se m’havia fet molt llarg esperar el debut com a membre dels cors celestials, fins ara mateix, els dies que faig de Mare de Déu.

I ara, a la Sagrada Família…

El Misteri no surt de gira. L’excepcionalitat del text i de la posada en escena no ho aconsellen i, la veritat, nosaltres el volem preservar on ha renascut: a la nostra església. La Sagrada Família es posarà al servei d’un text venerable que no fa altra cosa que, des d’una senzillesa captivadora i una profunditat torbadora, exalçar la Mare de Déu per damunt de tota la Humanitat i per a tota la Humanitat.

Què és el que més t’impacta del Misteri?

El devessall d’emocions que genera a persones de tota mena, començant per tots els que hi participem. Al final de la representació, quan els actors passem enmig del públic, és ben habitual descobrir en molts dels seus rostres llàgrimes que, discretament, es van escolant. És un miracle? Cadascú que jutgi! El que és segur és que el Misteri ens fa millors persones, tant al públic com als intèrprets!

 

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 15 de setembre.

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

20 Setembre, 2019
La trobada de la basílica de la Sagrada Família reforça la cooperació entre els directors de comunicació de grans empreses amb seu a Catalunya i l’Església Arxidiocesana de Barcelona