Pàgina d'inici > Noticies

3a edició del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós organitzat pel GTER

Aquest any el premi es concedeix al Pastor David Muniesa de Terrassa per la seva trajectòria personal El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) celebra el proper dilluns 11 de novembre al Palau Macaya,  la tercera edició del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós. El premi neix de la necessitat d’implicar la societat [...]

Aquest any el premi es concedeix al Pastor David Muniesa de Terrassa per la seva trajectòria personal

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER) celebra el proper dilluns 11 de novembre al Palau Macaya,  la tercera edició del Premi en Convivència i Diàleg Interreligiós.

El premi neix de la necessitat d’implicar la societat en el reconeixement d’aquelles iniciatives dutes a terme per persones, entitats o institucions, dins de l’àmbit religiós o interreligiós, que fomenten el respecte, la llibertat de pensament i la cultura de pau basada en la trobada i la convivència.

Enguany el premi es concedeix al Pastor David Muniesa de Terrassa per la seva trajectòria personal, exemplar, a favor de l’ecumenisme i de les relacions amb les altres confessions religioses. En l’acte intervindran el Director General d’Afers Religiosos, el Comissionat d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona, així com persones de diferents religions properes al Pastor David Muniesa.

El seu reconeixement ha estat deliberat per unanimitat per totes les religions que conformen el GTER.

Precedents

Aquesta edició ha estat precedida pel primer premi en Convivència i Diàleg Interreligiós, atorgada a l’entitat “Stella Maris” l’any 2008 a la seu d’Òmnium, i la segona edició, cedida al P. Joan Botam, l’any 2010.

GTER

El GTER és una xarxa de confessions religioses, que promou la pau i l’harmonia entre les religions; un punt de referència del diàleg pràctic de treball conjunt entre les religions. Pretén exercir una tasca de pedagogia per a l’eliminació de prejudicis i estereotips, treballant en l’eradicació de la discriminació i de la ignorància. Es proposa també treballar conjuntament a fi que les religions visquin i s’integrin en la societat de manera natural.

El GTER procura, per tant, evitar o curar els problemes que puguin sorgir de la realitat religiosa en la societat, així com també promoure la integració i la cohesió social i cultural de les religions.

T'interessarà ...