Pàgina d'inici > Noticies

31 màrtirs barcelonins seran beatificats a Tarragona

El proper diumenge 13 d’octubre es beatificaran a 19 Fills de la Sagrada Família i 1 laic, 9 Mínimes i 1 laica, i 1 sacerdot diocesà El Papa Francesc va autoritzar a la Congregació per a les Causes dels Sants a publicar quatre decrets, corresponents a màrtirs del segle XX a Espanya. En total, el […]

El proper diumenge 13 d’octubre es beatificaran a 19 Fills de la Sagrada Família i 1 laic, 9 Mínimes i 1 laica, i 1 sacerdot diocesà

El Papa Francesc va autoritzar a la Congregació per a les Causes dels Sants a publicar quatre decrets, corresponents a màrtirs del segle XX a Espanya. En total, el proper 13 d’octubre es beatificaran a 522 màrtirs a Tarragona, 31 dels quals de la diòcesi de Barcelona.

Fills de la Sagrada Família

Jaume Puig i 18 companys més seran beatificats a Tarragona, juntament amb Sebastian Llorens, un jove laic exalumne. Tots ells van morir per fidelitat a Jesucrist i a la seva vocació de Fills de la Sagrada Família. Havien ofert les seves vides per a treballar en favor de les famílies i ratificar aquest lliurament amb una mort cruenta. Són, per això, Màrtirs per la família.

El procés o investigació diocesana, iniciada el 1994, es va realitzar conjuntament amb l’arxidiòcesi de Barcelona. Obtinguda la validesa jurídica del procés en 1997, es va lliurar la Positio o Ponència a 1999. Al congrés dels teòlegs i en l’ordinari dels prelats ha estat reconegut el martiri de tots els Servents de Déu, confirmat ara pel Papa Francesc.

Mínimes

Nou monges del Monasteri de Monges Mínimes de Barcelona, juntament amb una laica, també seran beatificades el proper 13 d’octubre. La Mare Montserrat així com vuit germanes màrtirs van oferir la seva vida com a testimoni de la seva fe. Tothom qui les coneix testifiquen d’elles l’exemplaritat en les seves vides. Amb el seu dessagnament van seguir el compromís rebut pel seu fundador: “resar constantment per la pau”. La laica que serà beatificada és la germana d’una de les monges i les assistia en els quefers externs del Monasteri.

Un sacerdot diocesà

Es tracta de Josep Guardiet i Pujol, el rector del somriure, que va ser rector de la Basílica del Pi de Barcelona. Destacava per la seva amabilitat i sentit de l’humor. El pare Josep Guardiet era un rector incansable que acostumava a dir: “procurem tenir sempre més treball del que puguem fer”.

T'interessarà ...