30 anys del primer diàleg de pau de Joan Pau II

La Comunitat de Sant'Egidio acull la celebració per difondre "l'Esperit d'Assís" cap al diàleg i la pau

Han passat 30 anys des de la pregària per la pau que el papa Joan Pau II va convocar a Assís. Per primera vegada en la història, el 27 d’octubre de 1986, els líders de les grans religions mundials es reunien per dialogar i pregar per la pau. Es va obrir una nova època de diàleg, que ha donat molts fruits i ha ajudat a superar incomprensions, desconfiances i actituds tancades.

30 anys després “l’Esperit d’Assís” no ha perdut força ni actualitat, perquè el diàleg i la pau segueixen sent necessaris. El món assolat per guerres i divisions té set de pau, com així ho esmentava el títol de la trobada internacional d’Assís de setembre en què van participar més de 500 representants de diverses religions.

La Comunitat de Sant’Egidio va decidir, des del principi, viure i difondre l’ “esperit d’Assís” i ha construït amb el pas dels anys un moviment de pau, fins i tot en zones del món on es posa a prova la convivència pacífica entre les religions. Cuba, Filipines, Indonèsia, Kenya, Mèxic o Nigèria són alguns dels països que han celebrat, durant les últimes setmanes: trobades entre representants religiosos, que estan compromesos en treballar junts per lluitar contra la violència difusa, en distanciar-se de la predicació de l’odi i en construir la pau.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...