Pàgina d'inici > Noticies

3 activitats per un “Nadal Jove”

Les festes i els turrons cada cop són més aprop, però la Delegació de Pastoral de Joventut no s’atura. Aquest cap de setmana organitza tres activitats per a tots aquells joves que vulguin gaudir d’unes jornades lúdiques i alhora instructives   Davant de tanta violència, patiment i mal en el món, què puc fer jo?  […]

Les festes i els turrons cada cop són més aprop, però la Delegació de Pastoral de Joventut no s’atura. Aquest cap de setmana organitza tres activitats per a tots aquells joves que vulguin gaudir d’unes jornades lúdiques i alhora instructives  

Davant de tanta violència, patiment i mal en el món, què puc fer jo? 

A les portes de Nadal, la Delegació et convida a rebre la Llum de Betlem i a reflexionar a través de testimonis, dinàmiques i moments de meditació com els joves cristians poden aportar la Llum de la pau en un món enfosquit per la guerra i la violència. Els joves universitaris Loiola, amb l’ajuda de Cristianisme i justícia, porten setmanes preparant aquesta EdE. Els Minyons i Escoltes portaran la Llum de Betlem a la casa Loyola de 21h a 23h. L’activitat conclourà amb un pica-pica i música per celebrar el Nadal!

Cafè Youcat. “Paraula de Déu…o d’homes?, La Bíblia”

La Bíblia és el major best-seller de la història de la humanitat, i un dels llibres que més ha inspirat l’art, la literatura, el cinema, les lleis, el llenguatge… Però com pot un llibre amb incestos, assassinats massius, sacrifici d’infants, marits que venen les seves mullers ser Paraula de Déu? Déu va crear el Món en 7 dies literalment? O és un conte? Llavors, tot és simbòlic? Per què hi ha només aquests llibres i no uns altres a la Bíblia… és que l’Esperit Sant no pot seguir inspirant?

Davant del Llibre dels llibres, són moltes les qüestions que ens fan o que ens fem. La doctora en Bíblia Claustre Soler, religiosa de Lestonnac i professora d’Antic Testament a la Facultat de teologia ens respondrà als locals de l’església de Santa Anna de 18 a 20h a aquestes i moltes més preguntes. Tu porta les preguntes, que nosaltres posem el cafè… i els torrons!

Presentació de l’aplec de l’esperit + Taula Jove + Fòrum

Aprofitant la finalització d’aquest curs, fa setmanes que la Delegació de Joventut ha convocat als responsables del Fòrum d’organitzacions catòliques i als animadors responsables dels arxiprestats a una trobada per presentar l’Aplec, conèixer el que s’està fent en els moviments i les parròquies, i plantejar algunes qüestions i reptes de futur per la pastoral juvenil de la nostra diòcesi.

Estan convidats tots els animadors que portin grups de joves. La presentació tindrà lloc a la delegació, c/ Villaroel, 81 bis.

La jornada començarà a les 10h amb una  Pregària inicial seguida de la  presentació de l’Aplec de l’Esperit 2014 a les 10:15h.  Mitjà hora després hi haurà reunió del Forum i de la Taula. Cadascú per separat. A les 11:15h es descansarà amb un petit Coffe break i finalment a les 11:30h es celebrarà una reflexió conjunta, Taula i Fòrum: Com t’imagines l’Església del 2033?

T'interessarà ...