Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

2015, any de finalització de la Sagristia de la Sagrada Família

La Basílica ha celebrat aquest cap de setmana les Jornades de Portes Obertes amb èxit d’assistència

El temple de la Sagrada Família ha obert les seves portes del 19 al 21 setembre per explicar i mostrar als ciutadans les fites constructives més properes de la Sagristia. Jordi Faulí, arquitecte director de les obres ha confirmat que la Sagristia, la porxada de la façana de la Passió i la Sala Creuer “estaran acabades al 2015”. La Basílica ha celebrat la Jornada de Portes Obertes amb un èxit rotund ja que les 30.000 entrades gratuïtes es van esgotar en menys de vuit hores.

La Sagristia de Ponent en la “recta final”

La Basílica de la Sagrada Família conté quatre construccions cupulars a cada una de les cantonades. La Sagristia de Ponent (Sardenya amb Provença) està actualment en construcció i es preveu la seva finalització el pròxim any.

La Sagristia té una gran importància per al conjunt de la construcció de la Sagrada Família ja que Gaudí va considerar que havia de servir de prova i exemple per projectar, amb la mateixa geometria, les sis torres cimboris centrals en els quals, la tasca està actualment en curs. La planta baixa és pròpiament la Sagristia, la que dóna nom a tot l’edifici, on els celebrants es revestiran i es prepararan per a les celebracions litúrgiques.

El Cimaci, la part que corona la Façana de la Passió

També es preveu al 2015 la finalització del Cimaci, el pòrtic superior de la Façana de la Passió, que fa referència a la mort i la Resurrecció de Jesús i al seu patiment. El Cimaci està format per 18 columnes enfront d’un mur que sustenten 36 prismes hexagonals i aquests uns cubs que configuren la cresteria en el centre de la qual hi haurà la Creu. Al mur hi són representats el noms dels patriarques i profetes, esculpits per Josep Maria Subirachs, que es dirigeixen cap a la Resurrecció, representat en el punt més alt pel sepulcre buit amb l’àngel que anuncia la Resurrecció de Crist.

Els vitralls, el color del temple

Aquest 2014 s’ha col·locat el quart vitrall inferior de la banda del Naixement corresponent a diòcesis d’Europa, amb els noms de sants i santuaris de la seva història. També s’han instal·lat el quart i cinquè superiors. Amb aquests darrers vitralls només mancaran dos finestrals de la banda de la Passió que seran de tons vermellosos. 

T'interessarà ...