Pàgina d'inici > Noticies > Universitats

20 anys ensenyant a comunicar

Blanquerna celebra un sopar amb les 160 empreses col·laboradores que acullen estudiants en pràctiques de la Facultat de Comunicació, entre les quals es troba l’Arquebisbat de Barcelona

La Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna va celebrar, aquest dilluns a la nit, els seus 20 anys amb un sopar d’agraïment amb més de 160 empreses que col·laboren amb convenis de pràctiques amb la universitat. Entre aquestes, s’hi trobava l’Arquebisbat de Barcelona, representada pel delegat de mitjans de comunicació, Ramon Ollé. I és que, des de fa dos anys i mig, la Delegació de Mitjans de Comunicació Social està adherida al conveni de pràctiques de la Facultat Blanquerna i aquesta Delegació s’ha convertit en una escola de periodisme religiós pionera a Catalunya. “Pretenem posar en contacte els joves estudiants de comunicació amb la realitat periodística que significa sortir al carrer a buscar la notícia”, admet Mn. Ramon Ollé qui afegeix que, des que va entrar com a delegat de mitjans, “volíem convertir-nos en una escola de periodisme religiós que permetés als seus becaris assumir tasques de responsabilitat típiques de qualsevol periodista sènior i ho hem aconseguit. Tanmateix, trobem una manca de coneixements en aquest camp tant en els mateixos especialistes com en els alumnes universitaris”.

Com un redactor més

En aquests dos anys i mig, han passat per la Delegació de Mitjans de Comunicació Social nou becaris –tres dels quals s’han incorporat com a redactors- que han pogut aprendre les rutines de producció típiques d’una redacció periodística. Però també han participat en la doble vessant del departament: el dia a dia d’un departament de comunicació d’una entitat com és l’Església.

El balanç dels alumnes que realitzen pràctiques a la Delegació de Mitjans és molt positiu i satisfactori ja que s’immisceixen de ple en el món religiós i social que envolta a l’Església de Barcelona: assisteixen sols a actes noticiables, aprenen a fer servir les tecnologies de la imatge, munten notícies i reportatges audiovisuals, aprenen el llenguatge religiós emprat i conceptes teològics necessaris, s’instrueixen en l’ús de xarxes socials i community management, ajuden en tasques relacionades amb l’organització de rodes de premsa o en la relació amb els mitjans, aprenen a escriure peces informatives en diferents gèneres periodístics i estableixen contacte amb els actors principals de l’arxidiòcesi.

Tot plegat fa que l’Arquebisbat de Barcelona es converteixi en una redacció molt propícia per aprendre la professió, ja que els periodistes en pràctiques poden adquirir –en tan sols quatre mesos- el coneixement i la pràctica necessàries en tots els camps del periodisme. I això és possible gràcies a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna i altres facultats de comunicació, que els proveeix d’estudiants ben formats i preparats per a sortir al món real.

T'interessarà ...