1a Jornada Internacional contra el tràfic de persones

Sota el lema "Encén una llum contra el tràfic", l'acte se celebrarà el 8 de febrer, festa de santa Josefina Bakhita

El passat dimarts va tenir lloc a l’Oficina de Premsa de la Santa Seu la presentació de la Primera Jornada Internacional de Pregària i Reflexió contra el tràfic de persones. La Jornada se celebrarà el 8 de febrer, festa de santa Josefina Bakhita- l’esclava sudanesa que un cop alliberada es va fer religiosa i va ser declarada santa l’any 2000. El lema d’enguany,  “Encén una llum contra el tràfic”, està promogut pel Pontifici Consell per a la Pastoral dels Emigrants i Itinerants del Pontifici Consell Justícia i Pau i la Unió Internacional femenina i masculina de Superiors Generals (UISG i USG).

Assistència

La roda de premsa va comptar amb la presència dels cardenals Joao Braz de Aviz, Prefecte de la Congregació per als Instituts de Vida Consagrada i les Societats de Vida Apostòlica; Antonio Maria Vegliò, president del Pontifici Consell per a la Pastoral dels Emigrants i Itinerants i Peter Kodwo Appiah Turkson, president del Pontifici Consell Justícia i Pau. Així mateix han intervingut Sor Carmen Sammut, MSOLA, Presidenta de la Unió Internacional de Superiors Generals i Sor Gabriella Bottani SMC, Coordinadora de Talitha Kum (la Xarxa Internacional de la Vida Consagrada contra el tràfic de persones), Sor Valeria Gandini SMC i Sor Imelda Poole IBVM, coordinadora de la xarxa europea de Talitha Kum.

Paraula del cardenal Turkson

En la seva intervenció, el cardenal Turkson va recordar que avui dia, ”milions de persones, nens, dones i homes de totes les edats, es veuen privats de llibertat i obligats a viure en condicions similars a l’esclavitud. Per a aquells que clamen, generalment en silenci per l’alliberament, santa Josefina Bakhita és un testimoni exemplar de l’esperança. Tots, tant les víctimes com els seus defensors, hauríem d’inspirar en la seva vida i confiar els nostres esforços a la seva intercessió”.

”El Sant Pare ens convida a tots a reconèixer que estem davant d’un fenomen global que excedeix la competència de qualsevol comunitat o país, i que per eliminar-lo, necessitem una mobilització comparable en grandària a la del mateix fenomen”. El prelat ha explicat que el Dia Internacional contra el tràfic de persones és una mobilització de la consciència i de la pregària a escala global. ”La nostra consciència s’ha d’ampliar i estendre al més profund d’aquest mal i fins els racons més llunyans -va afegir-. De la consciència a l’oració, de l’oració a la solidaritat, i de la solidaritat a l’acció concertada, fins que l’esclavitud i el tràfic desapareguin”.

En ocasió d’aquesta primera jornada de pregària i reflexió, les diòcesis, parròquies, associacions, famílies i totes les persones estan convidades a reflexionar i pregar per il·luminar aquest crim (d’aquí també el tema del 8 de febrer). També se celebraran vigílies d’oració en diferents països que culminaran amb la participació a la pregària de l’Àngelus a la plaça de Sant Pere el 8 de febrer.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món