15 anys sense Rosa Deulofeu

El cardenal Omella presideix una missa en record de la delegada de joventut, traspassada el 2004

Ja han passat 15 anys del traspàs de delegada de Joventut, Rosa Deulofeu. Cada 7 de gener, des de l’any 2004, se celebra una missa a la parròquia Sant Agustí. Una cerimònia on no falten totes aquelles persones que l’estimaven: família, amics, gent de la diòcesi, entre d’altres. L’Associació Rosa Deulofeu ajuda a mantenir més viva i actual la memòria de l’antiga delegada de joventut que va morir amb només 45 anys.

Deixar-nos endur pels plans de Déu

Disset mossens, dels quals 2 eren diaques i un d’ells era el cardenal Joan Josep Omella. L’Arquebisbe de Barcelona va ser l’encarregat de presidir l’Eucaristia. “Quan ens deixem endur pels plans del Senyor trobem la llibertat, la joia i la pau” explicava Omella. També assegurava que la Rosa Deulofeu està al cel per ajudar-nos a seguir acompanyant. Així per Omella “fer el treball missioner d’anunciar el missatge de Jesucrist a Barcelona”.

Rosa Deulofeu va ser un regal per la família. Va ser un regal per la diòcesi. Va ser un regal per la delegació de joventut

Per tant, segons el cardenal, “ella va treballar per ajudar als joves donant a conèixer el missatge de Déu fent aquest treball d’ajudar.los”. Per tant, un treball al qual li va dedicar 10 anys de la seva vida, on va aconseguir canviar el departament de joventut i també, va integrar tots els grups de joves, indiscriminadament dels seus ideals, a la diòcesi. “Necessitem una paraula que il·lumini les nostres tenebres i ella, des del cel, ho pot fer”.

Qui era Rosa Deulofeu

Rosa Deulofeu i González (19 d’abril de 1959 – 5 de gener de 2004) va ser una laica barcelonina, lliurada de manera exemplar a ajudar i propagar el missatge cristià entre els joves. Es dedicà a la formació de monitors i directors del lleure i a la pastoral de joventut. Aquesta darrera tasca la va poder realitzar com a delegada de la diòcesi durant 10 anys. També va participar en diverses entitats com: el MCECC, Escola de l’Esplai, cursets de cristiandat, MCJ, Fundació Escola Cristiana de Catalunya, entre d’altres. Va col·laborar amb Ràdio Estel i va ser membre del Concili Provincial Tarraconense de 1995.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

11 Octubre, 2019
Arriba als cinemes una nova adaptació del Joker, catalogada com «la pel·lícula imprescindible de l'any»
11 Octubre, 2019
El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Antoni Vadell presideix la missa d’inici de curs dels joves universitaris catòlics: «La universitat no és només obrir la porta al coneixement, també hem d’obrir els nostres cors»
10 Octubre, 2019
La seva cosina, Dolors Casanovas, ens descobreix el perfil humà del futur beat: “El seu confessor va donar-li una sagrada forma tot dient: «si mai et veus molt apurat pren-te-la»"