Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

125è aniversari de Salesians Rocafort

L'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, agraeix i felicita a l’obra salesiana per la “gran contribució educativa marcad per valors humans i cristians”.

 “Ara fa 125 anys, una dona barcelonina de personalitat remarcable i origen Xilè, Doña Dorotea de Chopitea, i uns homes visionaris, recolzant-se mútuament en els seus propòsits d’ajudar el jovent més pobre i necessitat, varen fundar aquesta casa salesiana. 

Des del principi ha volgut estar al servei dels fills de les classes populars, essent per a ells una casa que acull, una escola que educa per a la vida, una parròquia que els ofereix l’Evangeli i un pati a on viure moments d’amistat i de felicitat”, així s’adreçava ahir el P. Provincial dels Salesians, Cristóbal López, als centenars de persones que es van donar cita a l’escola salesiana Sant Josep de Rocafort per a la celebració de l’acte institucional dels 125 anys de la seva fundacióLlegir el discurs complet.
 
Com a convidat d’honor es va comptar amb l’assistència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que va destacar i felicitar a l’obra salesiana per la seva tasca educativa, remarcant la “gran contribució a la ciutat i el seu compromís educatiu marcat per valors humans i cristians, sempre treballant des de la vocació de servei públic i atenent als col·lectius més necessitats”Escolteu aquí la seva intervenció.
 
D’altra banda, de la mà del salesià Joan Josep Moré els assistents es van endinsar en un viatge per la història i el carisma salesià de la presència de Rocafort i un grup d’alumnes va posar el toc més juvenil i simpàtic amb una “performance” que va incloure una cançó i ball dedicats als 125 anys. Pel matí, els estudiants també van realitzar un mosaic humà al pati de l’escola. Accediu a l’àlbum de fotografies.
 
Joan Camps, titular de l’obra de Rocafort i conductor de l’acte institucional va donar les gràcies a tots els assistents i va animar a seguir amb la tasca de servei a la ciutat des de la presència al barri de Sant Antoni.
 
Aquí es pot aprofundir sobre la història dels 125 anys en un reportatge publicat recentment a la Revista Comunitat Inspectorial.

T'interessarà ...