Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

10 anys de diàleg interreligiós

El Grup de Treball Estable de les Religions celebra el seu 10è aniversari en un acte commemoratiu al Palau de la Generalitat, presidit per Artur Mas

El Grup de Treball Estable de les Religions (GTER), ha celebrat aquest mes el seu 10é aniversari. El president de la Generalitat Artur Mas va presidir l’acte commemoratiu que va tenir lloc al Palau de la Generalitat, on també va acudir el president de l’entitat Mn. Antoni Matabosch, així com diversos membres de diferents religions.

Pedagogia de l’acció per a l’intercanvi

L’acte va començar amb el discurs del president del GTERMn. Antoni Matabosch, que va fer un repàs d’aquests anys de treball promovent la trobada entre diverses identitats religioses i vetllant per la integració de cada una de les confessions a la societat. Va fer esment de la importància del diàleg, un eix vertebrador de cada una de les accions que ha dut a terme l’entitat, formada per representants de les diferents religions. Segons va dir, durant aquests anys el grup ha treballat posant “accent en la pedagogia de l’acció”, la “millor manera d’arribar a un intercanvi profund” per facilitar la convivència entre les diferents confessions. 

“Actitud madura i responsable”

El president Artur Mas, per la seva banda, a més de felicitar l’entitat per aquests anys de treball, va destacar l’actitud dialogant que ha definit el GTER des dels seus inicis, així com l’actitud “madura i responsable” de la seva forma d’actuar.

Juntament amb MnMatabosch i el President Artur Mas hi havia, la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega al costat de Fernando Garcia, assessor de la Secretaria General del Fòrum Iberoamericà, que va pronunciar la conferència sota el títol de “El diàleg interreligiós en la construcció d’una comunitat Iberoamericana”. També va assistir el bisbe auxiliar de Marsella, Jean Marc Aveline, que va venir expressament de la localitat francesa per felicitar aquests 10 anys del GTER, i fer una conferència sobre “El significat teològic-filosòfic del diàleg interreligiós“.

T'interessarà ...