image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Notícies » Papa Francesc

El papa Francesc als joves: "no es deixin arrossegar per la moda del moment"


Fent al·legoria a les activitats com l'és el cross-fit, el pontífex llança el desafiament d'usar la seva vocació per construir un món millor

Sempre es va dir que l'oportunitat de canvi del món està en els joves, però poques persones han sabut comunicar-ho com el Papa Francesc. En la seva intenció d'abril, el 16è vídeo de la saga El Vídeo del Papa per la Xarxa Mundial d'Oració del Papa, el Summe Pontífex busca empoderar als joves perquè "no deixin que uns altres siguin els protagonistes del canvi".


Amb imatges que tracen un paral·lelisme entre l'activitat esportiva del moment, el cross-fit, i l'aportació de valor d'aquesta dedicació, el vídeo d'aquest mes busca tocar les fibres de la joventut, interpel·lant a les noves generacions amb el seu rol en la societat. "Sé que vostès, els joves, no volen viure en la il·lusió d'una llibertat que es deixa arrossegar per la moda del moment, que apunten alt. És així, o m'equivoco?"

Dades de l'ONU

Segons estudis de l'ONU, a principis del 2012 la població mundial va superar els 7.000 milions, amb persones menors de 30 anys que representen més de la meitat d'aquesta xifra (50,5%)". Un informe que els defineix com "el factor determinant en el canvi social, el desenvolupament econòmic i el progrés tècnic. La seva imaginació, els seus ideals, les seves perspectives i la seva energia resulten imprescindibles per al desenvolupament de les societats en les quals viuen".