image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Crítiques » Una pausa per al cinema espiritual

'El Viatjant'


Una perfecta composició que entra en el drama psicològic de’una forma sutil i real, guardonada amb l'Oscar a la millor pel·líucla de parla no anglesa

La proposta del cinema espiritual d'aquesta setmana és la premiada pels Oscar com a millor pel·lícula de parla no anglesa, titulada "El viatjant". El director Asghar Farhadi d'Iran ha traçat una perfecta composició que entra en el drama psicològic d'una forma subtil però amb un realisme directe.

Sinopsi


La trama es desenvolupa a partir de la situació que pateix una parella, l'Emad i la Rana, un noi i una noia jove que es veuen forçats a deixar la seva casa de Teheran per les obres que hi tenen lloc i els perills que suposa. La relació que tots dos mantenen la compaginen amb la seva mútua passió pel teatre, fet que enforteix els vincles entre ells. Ara bé, aquesta passió es veurà truncada quan un cop instal·lats a la nova casa la Rana serà agredida. Aquest fet capgira tota la pau que tenien i posarà en interrogant el futur dels dos protagonistes com a parella.

Guardonada

La pel·lícula del director iranià Farhadi entra i analitza la relació entre tots dos protagonistes. A mesura que vagin avançant els fets es veurà com aquesta parella, en aparença estable i ben avinguda, desencadena en una situació incòmoda que semblarà no encaixar. Aquest drama es crearà des del psicològic dels personatges, sobretot de l'Emad que com a home no acabarà d'encaixar la situació.

"El viatjant" és un melodrama sentimental que a estones, es barreja amb el 'thriller', on sang, intriga i ressentiment també hi prendran partit.