image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Crítiques » Una pausa per al cinema espiritual

"Lion"


Una pel·lícula nominada als Globus d'Or, que posa en escena la força de la identitat, les arrels i la família

Ja està als cinemes una proposta per als cinèfils més espirituals, que posa en escena "el valor de tirar endavant" tot i les adversitats, enmig del paisatge de la India. Es tracta de "Lion" protagonitzada per l'actor Dev Patlel (Slumdog Millionare i L'home que coneixia l'infinit) i nominada als Globus d'Or entre altres festivals.Sinopsi

Es tracta d'una història basada en fets reals, en que un nen de cinc anys, el Saroo Brierley, un dia es desprèn de la mà del seu germà i acaba perdut pels carrers de Calcuta, a milers de quilòmetres de casa. El Saroo es trobarà submergit enmig de la pobresa de la Índia, fins que un matrimoni australià l'adoptarà. Vint- i- cinc anys després, comença a recordar i voldrà resoldre el seu passat difús buscant la seva família biològica.

Melodrama familiar

"Liones un melodrama que, tal com destaca el crític de cinema espiritual MnPeio Sánchez, ens mostra un camí d'esperança per tirar endavant. "Una pel·lícula entre la mare biològica i l'adoptiva, entre la pobresa i l'abundància" afegeix Peio.

Els mitjans com l'ABC destaquent "una primera part desgarrada entre l'extrema pobresa (...) y una segona part més sossegada formalment". A partir de la reconstrucció de la seva vida, el protagonista ens mostra la força dels llaços familiars, destacant "una reflexió sobria i emotiva, sobre la família, les arrels i la identitat".