image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Notícies » JMJ Cracòvia 2016

Comiat amb les famílies poloneses


Els pelegrins deixen Bochnia amb una família més i un gran exemple de la misericòrdia en aquesta JMJ

Moltes maletes i, sobretot, moltes abraçades. Mostres d’afecte i gratitud per l’acollida rebuda durant aquests dies de les famílies poloneses que han obert les portes de les seves cases als pelegrins com si fossin fills seus. Una mostra de misericòrdia i el resultat d'un dels millors records que tindran d’aquesta Jornada Mundial de Joves.

Maletes i abraçades

A primera hora del matí, els joves ja anaven arribant amb les seves respectives famílies que els acompanyaven fins a la parròquia de Sant Joaquim, on han compartit i viscut grans moments durant aquests dies. Abraçades, fotografies de record, intercanvi d’adreces i telèfons, tot per tal de no perdre el contacte i retrobar-se un cop més.

També els voluntaris, que han estat cuidant dels joves des del mateix dimecres a la nit que van arribar, s’acomiadaven firmant-se les samarretes de la JMJ i les motxilles pelegrines.

image-d0fc25529737b1e072b2ce9c1db64c9a

Més tard, tots plegats -joves, mossens, voluntaris, famílies- s’han aplegat dins la petita parròquia de Sant Joaquim per a celebrar l’Eucaristia. Una celebració molt familiar on es respirava un gran caliu, fruit de tantes experiències viscudes.

Testimonis

El delegat de joventut de Terrassa, Mn. Josep Mateu, l’encarregat d’oficiar la cerimònia, durant l’homilia va fer un flashback sobre tot allò viscut durant la setmana, i va insistir molt en com aquests records cal explicar-los un cop a Catalunya, per ser testimonis d’aquesta vivència. Mn. Mateu va recordar les paraules del Papa, que a la seva benvinguda va demanar els joves que expliquessin l’alegria viscuda: ”Una alegria que ve de la força que Déu infon en el nostre cor”, va dir.

image-f934984b1bfdc9ae83c81acf3e95a418

Un cop acabada la celebració es va fer una càlida ovació per a tots els que han fet possible aquest viatge, entre aquests, els voluntaris, que des de l’arribada fins el moment del comiat han estat pendents dels pelegrins. Com a record, se’ls va donar a tots unes postals d'Antoni Gaudí, convidant-los a venir a Catalunya a pelegrinar.

image-92008510af1c99174e4b0b429bcf2fd1

Amb les maletes carregades, ara ja sí es preparaven, per la cita final amb el Papa.