image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Notícies » Sínode de la Família

Escoltar més als laics en l’Església


El Sínode de Bisbes arriba al seu equador amb un debat sobre el paper dels laics en la pastoral familiar i, en general, en el sí de l’Església

image-f9ba614d34046ec9b801506eb8c1702b

La Novena Congregació General ha finalitzat amb 15 intervencions (6 de parelles i 9 d’auditors), gairebé tots laics compromesos en els àmbits de pastoral familiar, bioètica i ecologia humana. Procedents de diferents països i en representació de la majoria de continents, els auditors han portat a l’Aula el seu testimoni viu d’apostolat familiar en la vida quotidiana.

Més actius i competents

Un dels punts que han destacat els auditors ha estat la necessitat que l’Església escolti més als laics a l’hora de trobar solucions als problemes de les famílies, en particular en tot allò que respecta a l’esfera de la intimitat de la vida matrimonial. I és que, s’ha dit, que els laics han de ser actius i competents en la defensa pública dels valors de la vida i la família per tal de treballar a crear un estat de rostre humà.

Altres intervencions han donat veu al patiment dels que perden un familiar, com les persones vídues, els orfes o els pares a qui se’ls mor un fill. Per a tots ells és imprescindible i fonamental l’acompanyament de l’Església i dels grups d’escolta i ajuda, perquè no se sentin desarmats davant la profunda angoixa de la pèrdua, al temor d’un “desert” dels afectes, sinó que romanguin firmes en la fe.