image-7b42a2c89a53169d8f5db91827e321da
Esdeveniment de l'Agenda

Taula rodona sobre la reinserció de les persones privades de llibertat


26/04/2017 19:00 - 26/04/2017 21:00

C. Regomir, 3, 08002 Barcelona


Amb aquesta taula rodona Justícia i Pau i el Grup de Juristes Roda Ventura volen posar sobre la taula el gran repte del sistema penitenciari: la reinserció. Per fer-ho es comptarà amb la presència de quatre 4 persones expertes en l’àmbit penitenciari que ajudaran a donar resposta a preguntes com: En quins aspectes ha de millorar el sistema? En quina mesura la institució penitenciària afavoreix el procés personal per no tornar a delinquir? Quina és la responsabilitat de la ciutadania com a receptora de les persones que busquen aquesta nova oportunitat?

Les persones que participaran de la taula són:
Amand Calderó, director General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya, que parlarà de les polítiques actuals que està duent a terme el Departament de Justícia en temes de reinserció.
Marc Viu, advocat penalista, que ha treballat molt anys com a assessor jurídic de persones privades de llibertat i que parlarà sobre la vesant més jurídica de la qüestió i sobre les dificultats amb les que es troben els presons.
Pilar Massana, treballadora social amb una llarga trajectòria en defensa dels drets socials, que ens ajudarà a aprofundir en les demandes i dificultats que es troben les persones que han estat a la presó i que recorren als serveis socials.
Viqui Molins, monja teresiana dedicada al voluntariat ajudant persones en exclusió social, que donarà la seva visió del tema des de la seva experiència en l’acompanyament de persones en risc d’exclusió social, particularment d’aquelles que estan o han estat dins d’un centre penitenciari.